dinsdag 24 juni 2014

Munt

Vandaag eerst maar eens wat munt uit de kruidenpot geplukt. Het groeide zo weelderig dat de andere kruiden in de verdrukking kwamen.
Zo, krijgt de rest ook weer een beetje lucht en licht.

Wel zonde om weg te gooien natuurlijk.
Dus wassen,


Drogen, eerst even in de slacentrifuge en daarna nog even deppen


Vervolgens fijnhakken
En in de ijsblokjesdoosjes
Even flink aandrukken zodat er nog een klein beetje water bij kan
En hup, de vriezer in.
Daarna nog een paar takjes afritsen, wassen, drogen en op een bakblik
En dit gaat hup, de oven in.
Standje 40/45 graden en de deur op een kiertje laten zodat het vocht weg kan.
De deur kan van zich zelf op een kiertje maar dat vind ik te veel dus stop ik er gewoon een pollepel tussen.
Nu nog even snel een stofzuiger over de bovenverdieping halen en dan zijn mijn huishoudelijke klussen voor vandaag weer gedaan en ligt de verdere dag open voor leukere zaken :-)
Tel je zegeningen.

8 opmerkingen:

Willy zei

Het groeit hier helaas niet zo weelderig omdat zoonlief tijdens onze vakantie niet zo scheutig was met water geven. Het zal wel weer bijkomen en dan komt deze tip natuurlijk goed van pas. Fijne dag,

Wilma Kuin zei

Wat heerlijk zo uit je eigen kruidenpot,...

Floor zei

Handig, zo heb je de hele winter je kruidenvoorraadje.
Het stofzuigen zal wel gedaan zijn, nu lekker met je lapjes aan de slag denk ik.
Veel plezier.

Elza zei

Dank je dit ga ik dus ook even doen met mijn munt, en dan weer leuke dingen doen natuurlijk. Groetjes.

Truus zei

Dit lijkt me ook een leuk werkje,maar mijn munt is ter ziele en moet nog steeds een nieuwe kopen.Mmmm ruikt heerlijk! Zou het ook met muntgeranium kunnen?
gezellige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

Lida zei

Heb ik eigenlijk ook munt, even aan DH vragen en dan ook maar aan de slag, of zal ik eerst de laurier te drogen hangen? Knuf
Lida

Martine zei

Ik maak altijd thee van de verse munt maar wat doe je met gedroogde?

Monica zei

Wat een goed idee om in ijsblokjes in te vriezen.
Ik heb hier ook een hele bos, doe dikwijls een hele tak voor thee, of bijvoorbeeld bij diverse desserts, maar voor het najaar is invriezen een goed idee.