dinsdag 31 juli 2012

Sweetheart Emma en een leuke opmerking


Even een update-je van het borduurwerkje,het schiet al weer aardig op. Deze wordt dus voor Emma en de volgende voor Juultje. Sorry jongens, ze staan op z'n kant, maar ik krijg ze niet rechtop. Ggrrrr

En dan die leuke opmerking, die ik jullie niet wil onthouden. 
Het begint met iets minder leuks maar vooruit..
Twee weken terug overleed de oma van Pieter Siem (vriend van Maaike) en een week later werd zij begraven, 
De volgende dag zat het neefje van Pieter (6 jaar) bij zijn moeder in de auto en vroeg haar: 
"mama, is ouwe Beppe nu al in de hemel?" 
Waarop zijn moeder antwoordde: "Ja, dat denk ik wel."
Waarna het mannetje concludeerde :
 "Nou, dat gaat dan evengoed best wel snel hè."

En met deze geruststellende gedachte sluit ik voor vandaag weer af. 

maandag 23 juli 2012

Hieperdepiep Hoeraaaaaa !!!!!!!!!!!
Gister was het precies één jaar geleden dat ik onze kleine Emma Sofie aan jullie mocht voorstellen.En dus was het gister feest!


Met slingers, ballonnen en taart en Emma als het stralende middelpunt!
En natuurlijk een heleboel cadeautjes, die Anna heeft helpen uitpakken want "Emma weet natuurlijk nog niet zo goed hoe dat moet want het is nog maar haar éérste verjaardag." Wat een heerlijke redenatie van zo'n vierjarige he. En "kijk Emma, zo kan je er mee lopen." Een en al behulpzaamheid voor haar kleine zusje.
En natuurlijk hebben Wim en ik even stil gestaan bij het feit dat Emma Sofietje al weer een jaar in ons midden is. Het is zoooo snel gegaan en wat hebben we al weer waanzinnig veel in-gelukkige momenten met haar mogen beleven. Inmiddels staat zij in de box, kruipt de hele kamer door en brabbelt aan een stuk door in dat heerlijke aandoenlijke taaltje van haar. Ook is zij al drie (!) keer naar de kapper geweest, wat zij helemaal geen punt vindt; ze gaat lekker zitten, brabbelt wat, kijkt nog eens in de rondte en laat de kapster lekker haar gangetje gaan. Zij heeft een schattig bob-lijntje waar we ons helemaal op uit kunnen leven met de liefste en grappigste speldjes die je maar kunt bedenken.


Natuurlijk kwam Juultje (met zonnehoedje èn zonnebril) ook om het feest mee te vieren en op deze heuglijke dag kreeg zij haar allereerste belegde boterhammetje. Met appelstroop.
 Ze kijkt er niet echt vrolijk bij hè. Maar geloof me, ze zat er heerlijk van te smikkelen.
Daarna nog even "gezellig" samen in het campingbedje, dat nu even dienst deed als buitenbox.

Aai Juultje, aai.
De andere kindertjes vermaakten zich uitstekend in de zandbak en op de glijbaan.Kortom het was een dag, waarop de zegeningen weer voor het oprapen lagen, deze eerste verjaardag van ons lieve poppedeintje!


woensdag 18 juli 2012

Nieuw quiltje er in dus oud quiltje er uit!


Voordat Emma's quiltje het bedje in kon, hebben Anna en ik eerst haar quiltje er samen uitgehaald, in de wasmachine gestopt en daarna aan de lijn gehangen. Eigenlijk had ze er best een beetje moeite mee dat haar bedje nu voor Emma was. Maar nadat we samen een nieuw plannetje hadden bedacht voor haar quiltje was het leed snel geleden.
Anna's quiltje ligt nu in de kamer op de side-tabel en zij kan het nu lekker altijd pakken wanneer zij daar zin in heeft.

 Kijk hier heeft zij hem over de stoel buiten gelegd "want oma, dat zit écht veeeel lekkerder!"
Goed hoor lieverdje, wat je wilt.
Ik heb dit quiltje al eens laten zien op mijn vorige blog bij weblog, maar dat is al weer zo'n tijd geleden (4 jaar) dus voor de liefhebbers hier nog even een paar detailfoto's.
 
Zo, en nu gaan we (hopelijk) weer genieten van de zon ;-) 

zaterdag 14 juli 2012

Lief borduurtje

Ik ben begonnen aan een nieuw borduurwerkje.
Het wordt een echt lieverdje.
Het draad verloopt van wit naar zacht roze naar echt roze; jammer genoeg is dat op de foto niet goed te zien. Ik maakte dit zelfde werkje al voor Anna en nu ben ik dus bezig voor Emma Sofie en voor Juliët.
Die van Anna hangt bij ons op de kinderkamer in een prachtige grote zilveren lijst en ik heb mij voorgenomen om voor al mijn kleinkinderen dezelfde te maken in zilveren lijsten (roze verlopend zijdedraad voor de meisjes en blauw verlopend voor de jongens (die er dus nog niet zijn, maar wat niet is kan nog komen, nietwaar?) en ze bij elkaar op te hangen. Pas als ze later groot zijn en op zichzelf gaan wonen mogen ze hun eigen "naam" dan mee nemen. 
En nu maar hopen, dat ze dat dan ook leuk vinden. Nou ja en anders is er nog geen man overboord, dan hou ik ze gewoon zelf.

donderdag 12 juli 2012

Overgehaald door een etiket

Ik houd niet van rosé.
Geef mij maar een mooie robuuste rode wijn.
Maar de fles met dit etiket kon ik niet weerstaan. 
Alle vinologen vallen nu waarschijnlijk van verbijstering  van hun stoel, maar ja, zo werkt het bij mij > soms.
Jullie weten al dat ik van rozen hou en stiekem hoopte ik natuurlijk dat deze rosé zou smaken zoals rozen geuren. En jawel hoor, ik werd niet teleurgesteld.

En toch is het bij deze ene fles gebleven en geniet ik nu weer "gewoon" van mijn eigen vertrouwde wijn bij het eten.
Maar deze fles, 
die heb ik bewaard. 

Vanwege het etiket.


dinsdag 10 juli 2012

Foutje!

O jongens, wat heb ik nou toch zitten stuntelen...
Ik zag het ook net pas toen ik jullie reacties in mijn hotmail las. En ik begreep eerst ook nog niet eens wat er aan de hand was. 
Waar hebben ze het toch over, dacht ik nog. 
Tot ik dus mijn blog opende en zag wat er was misgegaan. 
En zal ik nog eens iets verklappen? 
Ik wist niet eens dat die berichtjes überhaupt er al op stonden want eigenlijk moest er nog een fotootje bij en dat lukte niet via mijn I-pad dus dacht ik: "nou morgen maar even opnieuw proberen met het schoottopje." Nu dus.
En dan komt hier ook meteen het fotootje. Is het geen leukerdje? Het wordt een speldenkussen en ik moet er nog meer maken, maar nu ga ik eerst weer aan iets anders beginnen. 
Het patroontje van dit borduurwerkje is gratis te downloaden van www.theprimitivehare.com of van de blog www.theprimitivehare.blogspot.com
Ik weet niet meer precies van welke van de twee ik het heb, maar dat zie je snel genoeg.
Groetjes.

en .... tel je zegeningen!

maandag 9 juli 2012

Twee keer "wauw!"

Jazeker, twee keer wauw vandaag. Dde eerste omdat ik de pr Alice

Twee keer "wauw"

Jazeker, twee keer WAUW vandaag. De eerste omdat ik bij Jookies de prachtige stofjes heb gewonnen, enkel en alleen door haar dotten van honden te feliciteren en ze te vertellen hoe aanbiddelijk ze nog steeds zijn en de tweede omdat ik net zag dat ik bij mijn vorige berichtje wel 35 reacties had gekregen en allemaal vonden ze het quiltje EN het bijbehorende meiske schattig, beeldig, mooi en nog een heleboel leuke benamingen meer. Dus vandaar vanuit de grond van mijn hart Wauw, wauw!