maandag 28 november 2011

Quiltweekendje bij mij thuis


Zo wat een 
geweldig weekend heb ik gehad. Vrijdagavond arriveerden Bernadette en Yvonne na een afmattende reis in hun afgeladen auto (even dacht ik dat ik het niet goed begrepen had en dat ze van plan waren om een week of twee te blijven maar nee, de dames hadden gewoon zo "het een en ander" aan quiltbenodigdheden meegenomen.) En daar moet je je dan een auto bij voorstellen die met z'n achterkant zo ongeveer over het asfalt schuurde. Afijn, na een stief half uurtje uitladen kon de pret beginnen. Eerst kwamen deze allerleukste huisjes uit de tassen tevoorschijn. Voor mij. Leuk he. Vervolgens werden er twee schattige popjes uit de tassen gevist; ook voor mij. Daarna een enorme pan pompoensoep en zo ongeveer de halve supermarkt aan heerlijke Franse kaasjes en broodjes voor die avond. 
Van mij dus geen commentaar meer op die overvolle bolide, die het erf op was komen draaien, dat begrijp je. Maar laat ik even bij het begin beginnen. Wij, Dorien en ik, hebben Bernadette en Yvonne vorig jaar tijdens het Dorry-weekend in Brabant ontmoet en contact gehouden. Omdat we een heel jaar wel wat lang vonden duren en we natuurlijk ook gewoon zin hadden in een gezellig dagje zijn we afgelopen juni een dagje bij Bernadette geweest om aan de Ocean Wave te werken. Dat was gezellig dus wat doe je dan? Dan maak je meteen weer een vervolg afspraak en dat werd dit weekendje bij mij. En om het naar de thuisfronten ook nog een beetje geloofwaardig en verteerbaar te maken moest er natuurlijk wel ook weer iets nuttigs gedaan worden. Dus tussen de onbedaarlijke lachbuien, hapjes en drankjes door, werd er ook nog heeel hard gewerkt.
Wat we gedaan hebben? Nou kijk maar eens.. van Yvonne.


Istie leuk of niet?  Nog niet helemaal klaar; er moeten hier en daar nog wat gaatjes opgevuld worden en het hartvormige piepkleine schoolbordje voor een toepasselijke tekst moet er ook nog in gehangen worden, maar niemand kan zeggen dat er niet gewerkt is. O.K., die van Bernadette, Dorien en mij waren nog lang niet zo ver, maar echt, ook wij hebben hard gewerkt. Ik laat wel alvast even de
  de zakjes van ons zien als bewijs.


En dan moet ik ook nog even Yvonne's speldenkussen laten zien. Ben ik helemaal verliefd op.En wat te denken van deze drie flessen afwasmiddel met een schortje om? Kwamen ook nog uit die overhellende bolide samen met dit schattige lintje met sterretjesknoopjes; wat een verwennerij he?!
Zo en nu ga ik nog een paar zakjes dichtnaaien en hoop ik jullie morgen mijn eindresultaat te laten zien. Dorien en Bernadette hebben beloofd hem ook snel af te maken en een foto te sturen dus die komen ook aan. 
En vanavond vroeg naar bed want veel geslapen is er dit weekend niet. Daar hadden we echt geen tijd voor ;-))                                

21 opmerkingen:

 1. Wat leuk om zo'n heel weekend bij elkaar te komen. Knap dat jullie ook nog wat gedaan hebben. Leuke cadeautjes heb je gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh Gerda wat een heerlijk verhaal! De lol spat er aan alle kanten af. Natuurlijk weer een nieuwe afspraak gemaakt.... Wat enig, die harten. Dat was een leuk project om mee bezig te zijn. Je bent lekker verwend joh, letterlijk en figuurlijk. Pompoensoep, mmmmmmm!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuk verhaal! en mooie foto;s..wat een gezelligheid,en die harten helemaal leuk....
  leuk om te lezen:)

  welterusten :))))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een inspirerend logje, Gerda! Heerlijk om zo samen te genieten van quilten en elkaar! Fijn he, dat er zo veel leuke mensen zijn die je via Blogland en quilten kan ontmoeten...! Geniet maar lekker na!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk stukje over een heerlijk weekend Gerda! Mooie harten zijn het (geworden)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat was een gezellige tijd dat kun je zo zien en lezen. Leuke cadeaus heb je gekregen. Mooi die kransen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt gezelig! Wat heeft Yvonne prachtige stoffen gebruikt voor haar hart!!Die van jullie worden vast ook zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. jullie hebben wel hard gewerkt,ja een hart is ook wel mooi,ik heb de krans gemaakt,en weet hoe veel werk het is,groetjes irena

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een gezellige boel! Volgende keer wat meer chocolade erbij;-)
  Liefs Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O wat heerlijk zo'n weekendje en de kaken zullen wel zeer doen van het lachen. Maar de harten worden ook heel mooi ben heel benieuwd naar het eind resultaat van jou en de 3 dames.
  Fijne avond en groetjes Corry

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat hebben jullie heerlijk gekneuterd. En dan zeggen ze dat we een rare hobby hebben....... lapjes aan elkaar naaien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het was echt super Gerda! Ben nog aan het nagenieten! Moeten we echt drie maanden wachten om weer zo heerlijk te kunnen kletsen en lachen?
  Kus van Bernadet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat was dus echt lekker op zijn Belgs genieten en ja je bent lekker verwend, Goed zo!! Genieten en succes met de zakjes,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dit ziet er super gezellig uit. wat zullen jullie genoten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Gerda, het was heerlijk, fantastisch en ik heb gisteravond eerst even wat uurtjes slaap ingehaald. Wat was ook alweer de volgende datum.........

  Kus en knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo ik heb het in één adem uitgelezen, wat een gezelligheid. Leuke harten zijn er ook gemaakt.
  Geniet er nog even van na en fijne week, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hai Gerda, wat een leuk verhaal heb je van jullie weekend gemaakt.
  en nog zo productief ook nog...
  en die huisjes...zo schattig...en die snoezige popjes...wat lieve kadootjes.
  en jullie kransen worden prachtig, wat een leuke lapjes.
  dat weekend is vast voor herhaling vatbaar...
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Meis wat een heerlijk weekend heb je gehad en georganiseerd. Het is altijd zo leuk met quiltsters onder elkaar. (Nou ja, meestal dan.)
  En er is hard gewerkt aan leuke dingen en je bent zelfs nog verwend ook. Geniet er maar lekker van na.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Buenos noches senora, nou ik geloof dat er straks weer heel wat op te hangen valt nietwaar?
  Leuke dingen allemaal hoor.
  En zoals je ziet kan ik van hieruit op je blog, gezellig.
  Tu corazon
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gezellig, zo'n weekend!
  't Was meegenieten bij het lezen van je verslag en het zien van de foto's!
  Hard gewerkt toch en leuke cadeautjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik verheug mij op het lezen van jullie reacties; gezellig!