maandag 20 augustus 2012

Bekentenis

Ik moet jullie iets bekennen.
De afgelopen 6 weken heb ik jullie een klein beetje voor de mal gehouden.
Niet heel erg hoor en het was voor het goede doel > voorkomen dat ons huis leeg gehaald zou worden.
Wim en ik hebben namelijk 6 heerlijke weken vakantie gevierd in Frankrijk, maar ons vaste "vakantie-oppas-trio" (twee mannen met een knots van een hond) was zelf deze zomer heel ver weg. Gelukkig zijn ze volgend jaar weer gewoon van de partij om hun appartement in de stad tijdens onze vakanties te verruilen voor ons "heerlijke buiten" zoals zij het altijd noemen.
Maar goed, je wilt niet dat de hele wereld weet dat je huis verlaten is dus heb ik af en toe een berichtje gepubliceerd zonder er bij te vermelden waar het geschreven werd. (En dat dat zonnetje waar ik zo nu en dan zogenaamd naar op zoek ging bij mij gewoon (bijna) iedere dag hoog aan de hemel hing.)
En zo zagen jullie mijn borduurtjes liggen in de heideplantjes tegen een boom in het pijnbomenbos aan de Zuidwestkust, op de keitjes aan een riviertje in de Pyreneeën en op een heggetje in de Limousin.
Inmiddels zijn we al weer een weekje thuis en genieten hier ook nog even na van het heerlijke weer.
Even een heel kleine impressie van wat wij zoal gedaan hebben in die 6 weken? Komt ie:


Eerst hebben we twee dagen in de Loire streek gestaan om te wennen aan het vakantiegevoel. We maakten een mooie wandeling langs de Loire en bezochten een prachtig kasteel met waanzinnige tuinen Hier zien jullie er maar twee hèèl kleine stukjes van.

En daarnaast was het nog eens prachtig ingericht ook.
Daarna gingen we verder naar de Zuidwestkust waar wij dagelijks naar dit heerlijke, eindeloze strand ( 5 minuten lopen van de strandopgang en je komt geen kip meer tegen) fietsten en genoten in de machtige golven van de oceaan.
o.k. hier zijn even geen golven te zien, maar het was de enige dag dat ik mijn fototoestel mee had.
Ik heb dus heerlijk geborduurd; eigenlijk neem ik nooit quiltwerk mee op vakantie maar altijd borduurwerk.
En tussendoor lag ik in de hangmat te luieren of te lezen.
We stonden op een aire naturelle, waar het eigenlijk pas wat voller werd toen wij weer vertrokken en we hadden dan ook een plek waar je op de meeste campings met z'n vieren of vijven op staat. Heerlijk!
Na drie en een halve week de boel weer opgepakt en verder gegaan naar de Pyreneeën om te wandelen.
We hebben geweldige wandeltochten gemaakt, waarvan eentje wel zeer spectaculair. 
Er waren ons magnifieke uitzichten beloofd en dit is wat we na 4 uur lopen en klimmen zagen:

Juist ja, errug weinig!
Natuurlijk was dat ons onderweg wel al duidelijk geworden, maar ja als je eenmaal onderweg bent ga je ook niet meer terug. Want ondanks de mist was het een geweldige wandeling, die we beslist nog eens overdoen bij helder weer. Overigens moet de zon dan ook niet schijnen want dan leg je het ook af.
hele smalle paadjes met rechts een steile wand omhoog en links een nog steilere wand naar beneden.

Hier zien jullie mij klauteren. Ik draag nooit broeken tijdens onze tochten en de stokken heb ik niet om te Nordic wandelen, maar alleen om mijn knieën en bovenbeenspieren te ontlasten op rotsachtige gedeeltes bij het klimmen en
afdalen. Ik kan het iedereen aanraden.
  
We gaan altijd goed uitgerust (met de juiste spullen bedoel ik dan) op pad > veel water, warme kleding en regenkleding, muesli reepjes, bananen, goede recente wandelkaart, mobiel en de Garmin GPS. Vooral in de Pyreneeen kan het weer in tijd van 5 minuten compleet omslaan. De beroemde potdichte witte mist heeft ons al een paar keer overvallen en dan wil je er niet in je zonnejurkje ronddwalen.
Het was weer meer dan geweldig; slechts twee dagen hebben we niet kunnen lopen doordat het echt te warm was, maar toen was het goed toeven aan het beeldschone, bruisende riviertje waaraan de camping gelegen was.
Hier lig ik heerlijk in bikini te genieten en de foto is ver weg genoeg genomen om hem jullie te durven laten zien ;)
En na een heerlijke week gingen we op weg voor het overheerlijke toetje van de vakantie:
nog een weekje in de Limousin samen met Bas, Joukje en Anna en Emma!
Dat was natuurlijk fantastisch want inmiddels hadden we onze meisjes al ruim 5 weken niet meer gezien en geloof me, dat is lang, èrrug lang..... ondanks de foto's die we (gelukkig) bijna dagelijks gemaild kregen.
Ik was zó blij toen ik ze weer zag. We gaan al jaren minstens 5 á 6 weken in de zomer naar Frankrijk, maar sinds de kleinkinderen er zijn heb ik soms wel even een dipje, vooral als Anna dan heel lief en enthousiast door de telefoon vraagt: "Oma, kom je vanavond bij ons eten?" en ik opeens besef hoe ver ik bij ze vandaan zit.(En vooral dus hoever ik eerst weer terug moet rijden om ze weer te kunnen vasthouden)
Maar goed, deze keer waren Bas en Joukje ons dus een stukje tegemoet komen rijden met Anna en Emma.
En Boy, wat hebben we een leuke week gehad. We bezochten de dierentuin in Limoge waar Anna bij opa op zijn nek heel trouwhartig de giraffen gedag zwaaide (de giraffe is haar haar lievelingsdier; haar knuffeltje is ook een klein girafje)


 En hoewel de dierenverblijven niet altijd een schoonheidsprijs verdienen is het toch een prachtig park, grote weides waar verschillende soorten dieren de ruimte hebben om lekker rond te rennen of in de modder te rollen. En vooral een prachtig park om te wandelen met ook nog leuke speeltoestellen verspreid over het park.Natuurlijk hebben we ook veel gezwommen in het bij de camping behorende zwembad.

Er waren genoeglijke momentjes tussen opa en Anna in de caravan

Emma genoot van haar perzikje

Anna kwam een nachtje bij opa en oma in de caravan logeren.
het duikbrilletje had zij die dag van ons gekregen, waarna het de rest van de vakantie zo ongeveer  op  haar neusje zat vastgeplakt. Hier lees ik haar nog even een verhaaltje voor, voor het slapen gaan.
Zelfs tijdens het slapen hield zij hem in de buurt
En 's morgens ging hij eerst weer op voordat zij gezellig bij oma in bed kroop.
(gezellig kapsel van oma ook hè?)

En tussendoor werd ook mijn verjaardag nog op gepaste en uiterst plezierige wijze gevierd.


En toen zat het er opeens al weer bijna op.
Nog een paar daagjes met z'n allen in Picardie

 En toen werden we uitgezwaaid door die vier lieverds (zij bleven nog een paar daagjes langer) en gingen wij met gezwinde spoed op naar huis, maar éérst langs dit lieverdje, waar we heerlijk gegeten hebben samen met haar papa en mama en Maaike en Pieter.
Waar we inmiddels ook alweer een dagje op hebben mogen passen, waarbij zij heerlijk gesmuld heeft van opa's lekkere pannenkoeken.

Zo, nou petje af voor iedereen die dit hele epistel gelezen heeft.
Ik hoop dat jullie allemaal net zo van jullie vakantie, thuis, op de camping, in het hotel, op het resort of waar dan ook, genoten hebben als ik van die van ons.

8 opmerkingen:

 1. Het is duidelijk dat je heel erg van je vakantie genoten heb. Ik doe het ook zo op het blog. Zet veel verhaaltjes al klaar. Niet iedereen hoeft te weten dat je weg bent. Nog gefeliciteerd met je verjaardag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welkom thuis! Wat een heerlijke vakantie en zalige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat hebben jullie een fijne vakantie gehad en leuk te zien dat jullie ook zo genieten met de kleinkinderen. Dat herken je toch overal, zo leuk.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk verhaal Gerda, fijn zo'n lange en fijne vakantie! Ik loop ook al jaren (en om dezelfde reden) met stokken in de bergen, ideaal! En nu weer wennen aan Nederland joh! (ps. ik programmeer ook altijd wat blogjes voor ik weg ga, dan merkt niemand het in elk geval via de computer dat we weg zijn)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn om jullie heerlijke vakantie zo even mee te mogen beleven!! Wat een genot, zes weken samen op pad, heerlijk Gerda!!!! En nu weer thuis, wennen aan de Hollandse zomer ;)! Lieve groet Stefanie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Meid, wat heb je genoten!! Zo heerlijk lang samen en ook nog met je kinderen op stap. Daar kan je een hele tijd op teren.
  Geweldig om te lopen in de Pyreneeën. Dat hebben wij ook zo vaak gedaan, maar dat is over, snik!
  Heerlijke foto's van die kleine meidjes. Je hebt ons op een lieve manier bedot hoor, groot gelijk. Geniet nog maar heel lang na!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi Gerda, wat een supervakantie hebben jullie gehad: echt van alles gedaan wat leuk is!!!
  en heerlijk in de bergen gelopen!! Wij lopen ook al jaren met de stokken,hoor, ooit op advies van echte Oostenrijkers en het loopt super!!
  En als toetje nog een weekje met de kids, jij kunt er vast wel weer even tegen.......
  Sterkte met wennen in dit rare 'weer'- landje, lieve groeten,Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo te zien hebben jullie een geweldige vakantie gehad, heerlijk om zo te kunnen genieten. En ach wat is voor het ooitje houden het is je mooi gelukt om ons op de hoogte te houden van alles waar je mee bezig bent en was.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik verheug mij op het lezen van jullie reacties; gezellig!