donderdag 5 juni 2014

Even snel bijpraten

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit maar met al dat mooie weer komt er bij mij weinig van tops maken. Ik ben wel al een stukje opgeschoten met de top voor Saartje. Maar helaas pindakaas, die kan ik nu niet laten zien want ons jongste heerlijkheidje ligt boven te slapen en die maak ik natuurlijk Liever niet wakker. Ook ons op één na jongste heerlijkheidje ligt te slapen, niet boven maar wel in de kamer naast de trap naar boven en ook haar geef ik liever geen aanleiding om recht overeind in haar bedje te komen om mij vervolgens met een enthousiast stemmetje mee te delen dat ze wakker is en een klein tukkie gedaan heeft. Wat geheid gebeurt als ik naar boven ga.
Gelukkig ligt hier beneden wel nog iets om te laten zien.
Want kijk, niet patchen is één ding maar helemaal niks doen dat is weer een heel ander verhaal natuurlijk.
Dus zat ik de afgelopen weken heerlijk buiten aan het panneltje voor Saartje te werken.
En te haken aan het dekentje in mijn eigen favoriete kleurtjes.
Terwijl ik dit schrijf is Saartje trouwens wakker geworden en heeft de grootste schik boven in haar bedje. Ze ligt te kraaien van plezier dus ik laat haar nog maar even want Juultje slaapt inmiddels en dat willen we graag nog even zo houden.
Saartje is inmiddels een half jaar en de eerste twee tandjes zijn tevoorschijn gepiept.
Vanmorgen op de bank liet ze mij er nog even uitgebreid van genieten.
Als je goed kijkt zie je ze. Uiteraard zat ik met het fototoestel in de aanslag ;)
Dikke pret hadden we samen.

Maar ook op educatief gebied doe ik mijn best hoor.
Kijk maar, boekjes lezen moet ze zo snel mogelijk mee vertrouwd raken dus ...
Zo, dat is Sarah.
Nu Juultje nog even.
Lekker aardbeitjes dippen in een beetje slagroom want zeg nou zelf, logeren bij oma moet een feestje zijn en bij een feestje horen aardbeitjes met slagroom ...


Vorige week heb ik nog een uurtje op Anna en Emma gepast. Hun mama moest even naar de verloskundige ( nog heeeeel eventjes geduld).
En natuurlijk hebben we daar ook een klein feestje van gemaakt. Mamma weg en wij als de wiedeweerga naar de ijscoman. Die ook nog een ballenbak heeft!
Emma vond de glijbaan een beetje eng maar gelukkig heeft zij een heel lief zusje dat haar ogenblikkelijk op schoot nam om samen naar beneden te gaan. En toen was het meteen niet eng meer.
Daarna een lekker ijsje toe, 

En toen was het al weer tijd om naar huis te gaan.
Zo, jullie zijn weer op de hoogte. Het was al weer een poosje geleden maar vanaf nu kom ik weer regelmatig even buurten hoor, gezellig!

14 opmerkingen:

 1. Je merkt het hier en daar en overal hoor Gerda, er wordt minder geblogd en gehandwerkt. We willen lekker van buiten genieten en zo. En natuurlijk van onze en jouw heerlijkheidjes. Dat gaat boven alles, wat jij! Wat worden ze al groot he?! Lieve groet van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je bent niet de enige hoor, die niet ze productief is...:)
  tis zomer, he, tijd voor tuin, buiten, wandelen, vakanties!!
  maar gelukkig hebben we je mooie heerlijkheidjes weer mogen bewonderen!
  Liefffffff
  groetjes, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een heerlijke meiden :0) lekker van genieten! ook hier weinig te bloggen hoor, ik weet niet waar alle tijd heenvliegt... leuk paneltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schatten zijn het jullie kleinkinderen! Daar kun je toch alleen maar van genieten?Wat een leuk panel heb je voor het dekentje.
  Afgelopen 2 weekenden hebben we hier ook van kleindochter kunnen genieten-kleinzoon helaas niet,die heeft de waterpokken.Heel zielig als je 9 maanden oud bent.
  Succes met je quiltje en ik hoop dat je zus vooruit gaat?
  gezellige Pinksterdagen
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig!! Je bent er weer,...
  Wat zijn ze kostbaar die kindertjes van ons,..
  Groetjes van een oma,..
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd gezellig, zeker met die mooie foto's van de heerlijkheidjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie foto's van de klein dochters, lief zijn ze op deze leeftijd, nou ja later ook nog wel goor.
  Bloggen gaat zomers altijd wat minder, en ook het handwerken soms.
  Gezellig blogje
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat genieten Gerda, ik snap dat je helemaal blij bent met deze liefjes ;)! En ook zo heerlijk dat je van die leuke dingen voor hen mag maken! Spannend de komst van een nieuw kleinkind.. hoe lang duurt de zwangerschap nog? Lieve groet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een enthousiast verhaal Gerda, het spat er gewoon af: je bent helemaal verliefd op die kleine heerlijkheidjes van je!!! Geweldig om als oma zo van de kleinkinderen te kunnen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow, wat een pracht 'dames' die twee, kan mij voorstellen dat je zo nu en dan weg smelt... Gelukkig lees ik bij bijna iedereen de handwerk- en blogpauzes. Bij mij niet anders, het drukke seizoen met gasten staat weer voor de deur, dan lees en kijk ik graag de blogs, maar heb weinig tijd om te reageren.
  Hartelijke groeten en geniet ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heb je pracht kleinkinderen. Ja, soms kun je gewoon niet met je hobby bezig zijn, omdat de tijd dat je van deze kleintjes kunt genieten, ook zo kostbaar is en zo snel voorbij vliegt. Mijn kleinkinderen zijn inmiddels ook al 14, 9, 8 en 6 jaar. Tja en dan gaat het snel. Bedankt voor je verhaal en prachtige foto's. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 12. \wat een heerlijk verhaaltje weer. Ik geniet met je mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is elke keer genieten als ik de verhalen over je meisjes lees. Wat gaat het hard allemaal! En lees ik nou tussen de regels door dat jullie vijfde kleinkind op komst is?
  Wij zijn gisteren naar het zwembad geweest om bij onze heerlijkheidjes te kijken. Nog een maandje geduld en dan mag er in elk geval 1 afzwemmen maar misschien allebei.
  Geniet van je weekend en van het prachtige weer.
  Binnenkort weer eens bijkletsen?

  BeantwoordenVerwijderen

Ik verheug mij op het lezen van jullie reacties; gezellig!