zondag 14 februari 2016

Gezellige week

We hebben een gezellige week met ome Toon achter de rug.
Ik moest wel een paar keer weg maar Wim en zijn oom vermaken zich zonder mij ook prima.
Dinsdagmiddag weer gezellig geteuterd én gequilt in het oude Harlinger NS station wat nu een gezellige brasserie is geworden en wij twee keer in de maand een vaste tafel mogen bedekken met al onze lapjes, naalden, spelden en schaartjes. Onder het genot van een kopje thee of koffie met wat lekkers en heel veel verhalen, vrolijk en minder vrolijk maar altijd gezellig
Elza had haar top mee met het prachtige borduurwerk. En dan te bedenken dat zij hem ooit bijna had uitgehaald!
Woensdag bezochten we het Fries museum in Leeuwarden. Een prachtig gebouw met een geweldige collectie die op een werkelijk prachtige manier is tentoongesteld. Vooral de gouden munten en hangers worden op een fenomenale manier getoond.
Verder is er nog even de breitentoonstelling te zien, ook heel leuk. Zelfs al brei je zelf niet (zoals ik) dan nog een heel leuke tentoonstelling. De tentoonstelling over het verzet en de hongerkinderen in de tweede wereldoorlog heb ik over geslagen, toen ging ik dus naar het veel gezelligere brei-gebeuren.
En dan was er ook nog de tentoonstelling over het fantasiedorp Harrekrammele. Geweldig, helemaal gemaakt vsn huishoudelijke voorwerpen. 
Ik laat uit het museum geen fotos zien want ik weet niet of dat mag. Maar het is echt de moeite meer dan waard om er een bezoekje aan te wagen.
We gingen heerlijk uit eten met ome Toon en deden dat de volgende dag nog eens zachtjes over met Marrit, Koen en de heerlijkheidjes Juultje en Sarah, die vervolgens ook nog een nachtje gezellig kwamen logeren.
Daar heb ik een heel,leuk filmpje van maar het lukt me niet om dat hier te laten zien.
Vrijdag waren de andere heerlijkheidjes, Roos, Anna en Emma hier ook dus het was een vrolijke, lieve, knuffelige week hier. Heerlijk!
 En nu brengt Wim ome Toon terug en heb ik snel even mijn blokken op tafel gelegd om eens te kijken hoe ver ik ben en of er nog een rand aan moet.
 Nog drie blokken om te appliceren en dan maar eens aan elkaar gaan naaien. Misschien maak ik aan de randen nog halve blokken met halve harlekijncirkels.mmaar ik heb ook nog heel wat stof over van de achterkant dus misschien maak ik daar wel randen van.

Ik denk er nog even over na.

Tel je zegeningen!

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuke week met ome Toon, kleinkinderen en mooie tentoonstellingen!
  Wat leuk, dat jullie in die brasserie mogen quilten. Jullie zullen vast wel bekijks hebben daar, denk ik zo.
  Ik vind je blokken ook erg mooi, halve cirkels lijken me wel erg mooi om het af te sluiten, ik ben benieuwd wat je kiest.
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Samen zijn met andere quiltsters/handwerksters is altijd fijn. Juist ook omdat je zo af en toe iets met elkaar kan delen. Dat heb je soms nodig.
  Wat ga je snel met je quilt, ontzettend leuk wordt hij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank zij jullie is mijn quiltje nu zover af , anders had ik niet doorgezet. En wat leuk oom Toon en de heerlijkheden. Geniet van deze komende week. Moet ook maar eens naar het museum toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat jullie quilten op het station!
  Je quilt wordt erg mooi in die zachte kleuren!

  Groetjes,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er gaat niks boven een gezellige quilters bee groep,
  Mooie werkjes laat je zien.
  Gr. Miranda

  BeantwoordenVerwijderen

Ik verheug mij op het lezen van jullie reacties; gezellig!