dinsdag 8 januari 2013

Nog een paar leuke gebeurtenissen in de Kerstvakantie

Zo, met nog een schaaltje overheerlijke overgebleven Kerstkoekjes onder handbereik (in het berustende besef dat maatje 38 er ook dit jaar toch weer niet in gaat zitten, dus kan ik er maar beter van genieten, nietwaar?) even de laatste up-date over december.

De belangrijkste gebeurtenis was natuurlijk de  verjaardag van Juultje. Ons kleinste lekkertje werd ook al weer één jaar. Groot feest uiteraard.Iedereen was er, papa en mama waren beiden vrij, twee opa's en oma's en ook nog een pake en opoe van de partij.

Kleine vriendjes en vriendinnetjes van grote vriendjes en vriendinnetjes van papa en mama. Kortom een drukte van belang met onze Juultje als stralend middelpuntje, al was zij zich er zelf natuurlijk nog niet zo van bewust. Zij genoot gewoon van alles om zich heen.

Zat lekker op de grond in haar tulen feestrokje tussen de andere kindjes te spelen en kwam af en toe (gelukkig) even naar ons toe voor een knuffeltje en wat te eten of te drinken.

En de volgende dag vierde zij in haar eentje het feestje gewoon nog even verder. Heerlijk hè.

En dan de tweede belangrijke gebeurtenis.

Anna kwam voor het eerst ECHT logeren.
Dat was namelijk nog nooit gebeurd; ze heeft natuurlijk wel heel vaak hier geslapen maar dat waren altijd middagslaapjes en dat is toch heeeeeeel iets anders.

1 Januari was het zover.
Met z'n allen kwamen ze gezellig de Nieuwjaarswensen brengen.
En toen gingen haar papa en mama en Emma Sofietje weer naar huis en bleef Anna bij ons. Best wel spannend.
"Emma zal wel denken Waar  is Anna nou? hè oma?"
Dit zinnetje kwam in het begin zo om de 10 minuten uit haar mondje. Vergezeld van een zorgelijke blik maar toch ook wel een beetje triomfantelijk want Emma is nog maar één en zij is al vier dus ja, dan kan je wel al logeren maar als je nog maar één bent, nee dan moet je nog even wachten tot je ook groot bent.  
Oma las voor, opa las voor en natuurlijk werd er circusje gespeeld. We aten pannenkoeken en na het eten, hoefde ze nog niet naar bed maar mocht nog even lekker een dvd'tje van K3 kijken.
Samen met opa op de bank werden alle bewegingen meegedaan.

Om kwart voor acht begon ze er bij te gapen en was de dvd gelukkig bijna afgelopen dus werd het tijd voor bedje. Wassen, pyjama aan, tandjes poetsen, nog een verhaaltje en lekker slapen in haar eigen vertrouwde ( van al die middagslaapjes) bedje met haar eigen vertrouwde quiltje bij ons .
Althans dat was de bedoeling.
Na amper drie minuten werd opa al geroepen. Dus opa hees zich van de bank en ging even bij haar kijken, nog een verhaaltje, nog een kusje, nog even gerust stellen dat Emma nu echt wel al sliep ook al sliep Anna nu bij opa en oma. Nog een kusje en nu lekker slapen en dan gaan we morgen allemaal gezellige dingen doen.
5 Minuten later was oma aan de beurt, hetzelfde ritueel en nog even plassen. Weer 5 minuten weer een iel stemmetje over de babyfoon. Kom er nog maar even uit uit bij opa en oma op de bank zitten. 
Toen ze begon te vragen of papa en mama nu wel konden slapen en wat "logeren"eigenlijk is, kozen wij eieren voor ons geld en stelden voor om dan een kampeerbedje bij opa en oma op de slaapkamer te maken. Nou, dat was een goed idee.
Tot zij zich realiseerde dat wij nog niet naar bed zouden gaan. 
Je begrijpt het al, het was inmiddels half tien en opa en oma lagen die avond heel vroeg in bed; juist, om vijf over half tien. Anna lag in een kermisbedje (zo heette dat vroeger bij ons) aan het voeteneind van ons bed. Een half uurtje later was dat bedje verhuisd naar een plekje naast ons bed zodat ze opa's hand vast kon houden en rond half elf lag zij heel knus bij ons IN bed. Rond 12 uur viel zij in slaap en rond vijf uur dacht oma: "laat ik zelf maar in het logeerbed gaan liggen dan slaap ik misschien ook nog een paar uurtjes."
Om 8 uur ging de deur van de logeerkamer heel zachtjes open en hoorde ik Anna "oma slaapt nog hè" fluisteren tegen opa. Deur werd weer zachtjes gesloten en even later hoorde ik ze gezellig keuvelen in ons bed. Ja, dan blijf je natuurlijk niet in je eentje in dat grote logeerbed liggen dus snel eruit en bij mijn twee schatten gekropen. Nog even een boekje beneden opgehaald om gezellig in bed nog even voor te lezen en het grote logeerfeest ging weer verder.
Lekkere broodjes uit de oven gegeten, geknutseld aan een opbergdoos, getekend en toen... de grote verrassing. We gingen een mooie nieuwe fiets voor haar kopen zonder zijwieltjes.
Geweldig vond zij het. De fiets werd opgepimpt met mooie roze sliertjes aan het stuur, ze zocht een andere, prinsessen, bel uit, een prinsessenvlaggetje, een roze prinsessenmandje en toen nog een mooie helm. Maar ja toen konden we de fiets natuurlijk niet meteen meenemen want het een en ander moest vervangen en gemonteerd worden. 
Dus er moest een uurtje opgevuld worden. Dat hebben we lekker aan het strand in Makkum gedaan.
Er staat een geweldig piratenschip met allemaal verschillende glijbanen en dat gaf gelukkig genoeg afleiding om de fiets eventjes te vergeten.
Na een poosje terug naar de fietsenwinkel om de fiets op te halen.

En na eventjes oefenen reed zij 's middags trots als een pauw naast opa op een "echte" fiets tussen de weilanden. Alleen het remmen moet nog wat geoefend worden maar dat kan mooi zo samen met opa.

Om vijf uur werd het weer tijd om naar huis te gaan want papa en mama hadden haar toch wel heel erg gemist. (voor hun was het natuurlijk ook de eerste keer en vooral het lege bedje bij het naar bed gaan was ze niet mee gevallen). Eerst nog even patatjes gegeten (met groentesoep om nog enige schijn van gezond eten mee te geven)
En terwijl opa de patatjes stond te bakken heeft Anna de schuimtaart voor papa en mama mooi versierd met aardbeien en blauwe besjes. Dat was een verrassing voor papa, mama en Emma.
En toen zat het er zomaar al weer op; Anna's eerste echte logeerpartijtje.
En weten jullie wat nou het allermooiste is?
In de volgende vakantie komt ze TWEE nachtjes logeren heeft zij gezegd. Lief hè.Opa en oma moesten ook weer even bijkomen (lees slapen) en toen stond er nog iets leuks op het programma. Want tweede Kerstdag waren Koen, Marrit en Juultje voor een welverdiende vakantie naar Curaçao vertrokken en afgelopen zondag konden wij ze gelukkig weer ophalen op Schiphol. Want het mag nog zo welverdiend zijn, ik heb ze toch maar liever wat dichter bij huis.

Zo, we zijn weer bij.
Dit was wel een heel berichtje over onze lekkertjes; ik hoop maar dat jullie dat net zo leuk vinden als een berichtje alleen over quilterigheden. Maar... mijn volgende berichtje gaat weer over
lapjes hoor en wat ik daar momenteel mee aan het doen ben.
Groetjes en ook in het nieuwe jaar natuurlijk niet vergeten...

Tel je zegeningen!

17 opmerkingen:

 1. Hai Gerda, wat genieten van je verhalen over die schattige kleinkindjes van jullie! Ik moest enorm schateren toen ik las, hoe Anna uiteindelijk bij jullie in 'het grote bed' terecht kwam en jij in het logeerbed :)! En wat heerlijk moet het zijn om zo van je kleinkinderen te genieten als jij en Wim!! Dank je wel voor het delen, superleuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat heerlijk. Wij hebben andere zegeningen maar ik verheug me op de dag dat ze met deze thuiskomen.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Gerda, wat een heerlijk verhaal over de logeerpartijtje van Anne. Ik zie het helemaal voor me. Anne vond het duidelijk toch ook wel wennen en heel spannend, helemaal geweldig. Wat een prachtige taart op de verjaardag van Juultje. Geniet maar lekker van ze. Dikke en grote knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag geweldige oma! Je zegeningen spatten van dit logje af hoor, je kan ze bijna niet tellen, denk ik!! Heerlijk Gerda. Ik zie het helemaal voor me. Al dat gescharrel met bedje en dan uiteindelijk jij in de logeerkamer, haha. In ieder geval ben je nu ervaren en kan je je voorbereiden op 2 nachtjes. Juultje heeft ook een ervaring opgedaan zeg, samen met haar papa en mama. Wat een geweldige reis. Natuurlijk wil je ze allemaal lekker in de buurt hebben! Tot de volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk verslag Ger. Genieten van die meiden toch.
  En natuurlijk alsnog van harte gefeliciteerd met Juultje. Wat gaat het hard. En Anna, wat ben je knap dat je zo met opa mee kunt fietsen. Grote meid hoor!
  Fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wt een leuk verhaal heb je van de logeerpartij gemaakt. Het is duidelijk te merken dat jullie ervan genoten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk verhaal over de logeerpartij !
  Genieten, ook voor ons ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi, hi, heel herkenbaar zulke nachtjes. (wij hebben wel eens op een matrasje en de bank geslapen omdat er twee dreumesjes in ONS bed lagen en wij het 'zo zielig' vonden om ze wakker te maken) Geniet er maar van, en dat 'bij'slapen komt van zelf wel goed

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk feestelijk blogje vol plezier! Ik geniet van je logeer verhaal, ik ben nog lang geen oma, maar herken het grote genieten van het zo'n ervaring. Ik heb de lapjes niet gemist in je postjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijk verhaaltje over een logeerpartijtje. Doet me denken aan de eerste keer dat mijn kindje ging slapen bij haar opa en oma... mijn mama zou precies hetzelfde gedaan hebben!! (bedje bij het bed, kindje in het grote bed... )
  Thx voor het delen hoor! Geniet van je schatten,
  Groetjes, Plien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. geweldig verhaal!!! Ja, kleinkindjes te logeren brengt slaaptekort teweeg bij opa's en oma's!!! Haha, komt me zooooooooo bekend voor!!!
  Maar fijn hoor, dat jullie zo genoten hebben en dan nog een prachtige fiets voor de kleine prinses: helemaal top!!
  liefs, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een heerlijk blog. Zo leuk om te lezen, lachen.
  Je mag ook best over je lapjes schrijven hoor, maar je blogjes over je meisjes zijn hartverwarmend.
  Groetjes Elle

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk blogje en heel herkenbaar! Dat was duidelijk heel erg genieten! Wat een mooie fiets heeft die Anna van jullie gekregen, zeg.
  Fijn, dat de anderen weer veilig terug zijn in Nederland, na een hopelijk, heerlijke vakantie.

  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bij het lezen van je verslag geniet ik even met je mee en heb een brede glimlach op mijn gezicht. Fijne week, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hahaha, heerlijk! Je wachten is beloond! Dit neemt niemand je meer af. Prachtige foto's ook. En wat een lekkere taart!!!! (Ik heb het recept gevonden) Dikke kus, Bernadet

  BeantwoordenVerwijderen
 16. O Heerlijk het verhaal van je en ik voel dan meteen hoe het hier was vroerger toen de grote kleinkinderen bij ons sliepen. Bij de rreste logeer partij deden we het net zo als jij het deed maar de volgende logeren mochten ze zo lang op blijven [het was dan 9 uur en ik vertelde dat het al heel laat was, legentje om bestwil] als ze konden en dan sliepen ze heerlijk in hun eigen bedje en wij lekker in ons eigen bedje. Wat er wel tegenover stond dat ik om 7 uur al beneden was en dan ging ik lekker op de bank onder een dekentje en dan vertroelde ze mij op hun manier. Ger geniet hiervan want ze zijn zomaar groot.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een heerlijk blogje, weet niet wat kleinkinderen zijn, want heb geen kinderen, maar als ik dit dan lees, dan denk ik heerlijk dan kan ik me voorstellen dan je zo geniet
  Fijne dag groetjes Joke uit een koud Zweden, waar het sneeuwt

  BeantwoordenVerwijderen

Ik verheug mij op het lezen van jullie reacties; gezellig!