maandag 22 februari 2016

Uitstekend quiltweer.

Ik weet niet hoe het bij jullie gister was maar hier was het nou echt weer voor ...

En daarna lekker naar boven en steekjes zetten.
Dit keer stond er "blokken aan elkaar zetten" op het programma.
Zoals eerder gemeld doe ik dit quiltje op de "quilt as you go" wijze en om te kijken of ik voldoende blokken heb ben ik ze maar eens aan elkaar gaan zetten.
Eerst de achterkant plus vulling wegvouwen en vastzetten.
Daarna de beide tops van de blokken gespeld en netjes aan elkaar genaaid

En vervolgens aan één kant een randje van de vulling weg knippen zodat deze van beide blokken netjes tegen elkaar aan komen te liggen en dan de achterkant van het ene blok met een zoompje over de achterkant van het andere blok vouwen, spelden, rijgen en met een applicatiesteekje vast zetten.
En terwijl de ene rij aan de beurt is liggen de andere rijen gezellig met Snuf op het logeerbed te wachten tot ze aan de beurt zijn.
Gisteravond moest ik er nog twee en daar ben ik nu nog heerlijk mee bezig.
En tussendoor lees ik zo hier en daar een blogje, niet slecht voor een doordeweekse maandag al zeg ik het zelf ;))

Tel je zegeningen!

5 opmerkingen:

Chris zei

Zeker niet slecht voor een maandag! Meestal is dat toch een soort huishouddag. Wassen en strijken en zo. Maar vanmiddag was ik ook lekker bezig hoor.
Mooie manier is dat toch, dat quiltasyougo.

quiltlodge gerda zei

Hoi Chris, ik moet bekennen dat ik echt geen poetser ben en het huishouden doe ik dan ook nooit op vaste dagen. Vanadaag was Wim druk aan het klussen en dus ... Heeft huishouden al helemaal geen zin. Toch? Ik vind quiltasyougo vooral fijn omdat je dan niet met zo'n grote lap aan het quilten bent. Alles goed bij jou? Wim vertrekt zondag weer om te gaan spelevaren op zijn scheepje. Laatste keer! Hierna pensioen en wat hebben we er een zin in! Net als de heerlijkheidjes. Vooral Anna, Juul en Emma hebben er moeite mee als hij weer weg gaat. Maar nu dus voor de laatste keer :))

Annie Kingma zei

Mooi werkje zo, komt er weer een AFFO inzicht
Groetnis Annie

Judith zei

Zeker 'tel je zegeningen', dat ziet eruit als een heerlijke dag!

Rya, Rotterdam zei

Wat fijn, Gerda, dat Wim zijn laatste reis gaat maken. Lijkt me heel gezond voor hem, voor jou en al jullie dierbaren. Groet.