maandag 14 maart 2016

Babyshower voor Marrit

Overgewaaid uit Amerika en natuurlijk doen we mee.
Een paar maanden geleden kwam Esther, het zusje van Marrit, met het idee om een babyshower voor Marrit te organiseren. Nou, daar waren we wel voor te porren natuurlijk.
Allemaal wat geld ingelegd en Esther kocht daar cadeautjes van.
Dat pakte ze heel slim aan want hoe kom je nou te weten wat er nog op het lijstje staat van een aanstaande moeder die al twee van die heerlijke kruimels heeft?
Wat wil nou het geval? Afgelopen februari was Marrit jarig en dus vroeg Esther toen al of ze nog iets op haar lijstje had staan voor ons nieuwe wereldburgertje. Wat ze vervolgens natuurlijk niet voor haar verjaardag kreeg. Hahaha
Zaterdag was het dan zo ver.
De keuken van Maaike werd omgetoverd tot een roze met blauwe feestlocatie.

De (kinder)champagne stond klaar om te knallen en Marrit werd opgehaald, geblinddoekt en ontvoerd.
Grote verrassing, ze had helemaal niets gemerkt van onze voorbereidingen (en talloze appjes). Voor Joukje hadden we Bas z'n mobieltje toegevoegd aan de app en die werd zo krankjorum van al dat gepingel dat hij als de sodemieter een nieuwe mobiel voor Joukje zelf kocht :))))
Afijn, bij binnenkomst van Marrit knalden dus de kurken van de flessen en kon het feest beginnen.
Allereerst werd deze fantastische taart aangesneden.

Natuurlijk wel eerst dit fondant schatje van het scherpe mes gered.
Verrukkelijk!
De hele tafel stond vol met lekkere hapjes, veel te veel natuurlijk maar wat over bleef ging na afloop gewoon lekker met alle moeders mee.
Ik laat jullie een paar hapjes zien, misschien wel ter inspiratie als jullie op kraamvisite gaan.
Wat te zeggen van deze schattige kinderwagentjes?
Of deze, ook leuk voor traktatie op school bij de geboorte van een broertje of zusje ( als er tenminste op zoetigheid getrakteerd mag worden) maar dat geldt natuurlijk ook voor de wagentjes.
Zo simpel, kleine negerzoentjes, topje er af snijden en bestrooien met muisjes.
Verder waren er roze en blauwe meringues en talrijke heerlijke hartige hapjes.
En onder het genieten van al dat lekkers werden de cadeautjes uitgepakt, speelden we een spelletje "wie is wie?" (Iedereen had een babyfoto van zich zelf mee genomen en Marrit moest raden wie wie was), en werd er door iedereen een vragenlijst ingevuld met vragen en voorspellingen over de baby.
Heel grappig, Marrit zal al die vragenlijsten met onze antwoorden bewaren en dan maar kijken wie er goed zat over het geslacht, de naam, het gewicht, de lengte, de geboortedatum, kleur van de ogen, het haar enz. enz. Ook waren er vragen over wat je wenst voor de baby. Zo was er een vraag "wat hoop je dat de baby zal leren? Waarop iemand had geantwoord "lezen!" Hilarisch natuurlijk, maar ook antwoorden als "relativeren" of " voor zich zelf op te komen" afijn, zo waren er heel veel leuke vragen waar we soms best wel even over moesten nadenken. Heel leuk om te doen. Marrit zei dat ze die formulieren aan haar kind zou geven op zijn/haar 18e verjaardag.


Als laatste wil ik jullie deze nog even laten zien, gemaakt door Marrit's moeder.
Fantastisch hè.
Er was ook nog een schattig kinderwagentje gevuld met met allerlei Zwitsal spulletjes maar daar heb ik jammer genoeg (nog) geen foto van. Hopelijk komt die nog, dan laat ik hem (ter inspiratie) ook nog even zien. 
P.s. Ik krijg net nog een foto binnen waar het wagentje op staat en ook de luiertaart.
Zo, en nu gauw weer het zonnetje in en verder werken aan het quiltje.

Tel je zegeningen.

4 opmerkingen:

 1. WOW, WOW, WOW!!!!! Dat is allemaal niet niks,... omg wat is dit leuk!!!! Wat is het toch geweldig om een gezin, aanhang en nakroost te hebben. Tel je zegeningen, maar dat doe je elke dag, dat snap ik!
  P.S. Gerda (fluisterend) je mag geen .....zoentjes meer zeggen".

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is dit leuk!!! De negerzoenen zo simpel maar zeker een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja ...... Bruin van buiten, wit van binnen en zo verschrikkelijk lekker. Dat kan toch geen negatieve discriminatie zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tjonge, wat een geweldig feest! Die taart, wat ziet die er heerlijk uit en zó leuk opgemaakt. En ook die eier-kinderwagentjes. Ontzettend leuk allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik verheug mij op het lezen van jullie reacties; gezellig!