zaterdag 12 maart 2016

Harlekijntjes en bloeiende seringen binnen

Jongens wat een prachtig weer! 
Vanmorgen alles nog wit en nu heerlijk buiten in het zonnetje borduren.
Eigenlijk zou ik verder moeten met de harlekijntjes quilt (ook wel Dresden plate genoemd) maar daar moet ik nu eerst even binnen mee verder dus die komt straks als het weer wat frisser wordt weer aan de beurt.
De randen zitten er inmiddels ook aan maar omdat ik het binnenste gedeelte quilt as you go heb gedaan was het even puzzelen hoe ik de randen zou doen. Maar het is gelukt; eerst de voorkanten met de machine er aan gezet en dan de vulling met achterkant er tegenaan. De achterkant op de hand er tegenaan gezoomd terwijl de vulling vastgespeld zit. Die komt vast te zitten tijdens het quilten van de randen.
En kijk hier eens: het is gelukt!
De eerste seringentakken staan te bloeien binnen.
Nu gauw weer naar buiten nu het nog kan, heerlijk!
P.s. Ik heb me bedacht; de topranden zitten er natuurlijk al aan dus i.p.v. borduren ga ik de volgende achterkant met vulling er tegen aan zomen en dat kan lekker buiten :))

Tel je zegeningen.

4 opmerkingen:

 1. Wat geweldig leuk dat de seringentakken in huis zijn uitgekomen.
  Een genot om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed idee om op die manier te quilten. hij wordt straks natuurlijk weer super mooi. En heerlijk he de lente via je bloeiende seringen binnen te hebben. Dat heb je dus maar vast ;0)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat de Seringentakken uitkomen binnen.
  Die rand bij een quilt as you go quilt, daar heb ik ook wel over getobd, maar heb het gelukkig ook voor elkaar gekregen.
  Genieten maar van het heerlijke weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Genieten is dat hè, met dit mooie weer. En het blijft lekker zo deze week.
  Genieten ook van je enige Harlekijnquilt. Mooi gedaan hoor, die rand. Altijd even een denk en prutswerk. Hele fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik verheug mij op het lezen van jullie reacties; gezellig!