zaterdag 10 december 2016

Capilano Park in Vancouver

En na dat heerlijke dagje aan het strand in Powell River wordt het tijd om de kust te verlaten.
We rijden weer via een kustweg naar het zuiden. Op naar de eerste van de twee Ferry tochten van vandaag. Je moet namelijk via een eiland terug naar Vancouver.
Dus de eerste tocht is naar het eiland en de tweede aan de andere kant van het eiland weer naar het vaste land. Dan ben je ook direct vlak bij Vancouver.
Maar vóór het zo ver is, dus eerst die twee overtochten.
En ja, wat moet ik daar nou van zeggen? 
Fenomenaal mooie tochten waren het. 
Langs prachtige eilanden, smalle en brede doorgangen en doorkijkjes. Gelukkig ook nog mooi weer dus heerlijk buiten gezeten.


Let hieronder vooral op het privé strandje mét steiger van de stakkers in het witte huis :)

Bijna bij Horseshoe-Bay. De terminal vlak bij Vancouver.
Doel was een Campground midden in de stad, voor alle zekerheid bel ik onderweg even of er plek is.
Gelukkig, plaats genoeg. 
Op de weg rond en in Vancouver is het altijd erg druk en nu dus ook, maar dankzij Tom rijden we hupsakee zonder problemen de Campground op, die beheerd wordt door een vriendelijke Indianenfamilie.
Het viel ons al eerder op dat deze gezinnen vaak met het hele gezin iets runnen, zoals campgrounds maar ook veel benzinestations met bijbehorende winkels.
We staan weer pal naast elkaar, ook hier veel RVs die gewoon bewoond worden. 
Veel mannen -alleen dit keer ook. 
Zij staan met hun RV daar waar werk is. Maar ook weer oudere echtparen die de hele boel verkocht hebben en nu een beetje rond reizen in hun enorme RV.
Op een paar minuten lopen van de Campground staat een fantastische shopping Mall. 
Natuurlijk zijn we een kijkje gaan nemen.
 Allemachtig, wat een enorme shop paradijzen zijn dat!
De volgende dag dus Capilano Park.
Het is een prachtig park in een regenwoud,
 Ooit, heel lang geleden "gered" door een rijke pioniers familie die het wilde behouden om de prachtige natuur en op deze manier voorkwam  dat het door de stad zou worden opgeslokt.
Bij aankomst even een "toeristenfoto" gemaakt, je bent tenslotte toerist of je bent het niet ;)
Ook hier weer prachtige totempalen.
Hier ontmoetten we voor de eerste keer hele horden Aziaten. Met bussen vol worden ze aangevoerd en banen zij zich al kwetterend een weg naar, op en in de bezienswaardigheden. Kijken niet op of om, blokkeren paden en ingangen omdat er foto's gemaakt moeten worden ondanks de enorme borden die overal staan om niet te blijven staan op deze plekken. ("Ze lezen geen Engels" gaf Wim als verklaring)
Afijn, we hebben ons er doorheen gewurmd. Na de zoveelste opstopping was ik het zat en liep al "Sorry" en "Excuse me" roepend maar gewoon door. Dat werkte.
De enorme hangbrug, waar (uiteraard) weer gefotografeerd werd ondanks de rij wachtenden achter hem. Deze brug heeft het park echt wereldberoemd gemaakt. Hij is dan ook enorm en schommelt als  een gek. Maar mooooooiiiii hier!
Zelf maakte ik mijn foto's al lopend, vandaar dat ze niet altijd even scherp zijn.
Aan de overkant gekomen besluiten we een wandeling te maken en proberen zo de drukte een beetje te ontwijken. Er is een wandeling uitgezet door de toppen van de bomen waarbij de bomen absoluut niet beschadig mochten worden. Heel mooi gedaan.
Via trappertjes en kleine hangbruggen in de hoogte het park door.
In dit park bevindt zich ook een pad om een berg heen. Niet vlak langs de wand, nee op een paar meter van de wand af is een "pad" gemaakt, heel spectaculair.
Ik geloof dat deze foto daar bang is genomen. Ik weet zeker dat ik er foto's van heb maar die staan niet op mijn I-padje dus waarschijnlijk heb ik die met het fototoestel gemaakt. Ik heb geprobeerd om ze vanaf de externe harde schijf hier op over te zetten maar helaas mijn I-pad kan ze daar niet vanaf lezen dus al helemaal niet downloaden.
Mmmm, Wim gaat nu proberen om ze vanaf de Laptop naar mij te mailen. Pffff
Gelukt! Hier komen ze:

Ah, die vorige foto is dus vanaf de andere brug genomen.; deze heeft een andere reling.
En na dit staaltje grensverleggend bezig zijn van mij kwamen we bij een grote steen waar zij lieten zien wat erosie doet met de rotsen. 
Indrukwekkend hè.
We hadden de ergste drukte inmiddels wel achter ons gelaten 
(we ontdekten dat de grote groepen Aziaten met een bus aankomen, er uit gelaten worden, in colonne naar de belangrijkste bezienswaardigheden kuieren, heel veel foto's maken en hup, met z'n allen de bus weer in, op naar de volgende trekpleister) 
en zo genoten wij in redelijke rust van de rest van dit prachtige park.
Natuurlijk aan het einde van de rit genoten van een heerlijke kop thee met bijbehorend lekkers 
en daarna nog even het souvenirwinkeltje in gedoken waar ik heerlijke fudge kocht in vijf verschillende smaken (ze hadden wel twintig verschillende) en Wim zijn fel begeerde trui scoorde.
Hij wilde hem echt heel graag en 's avonds moest  er dan ook een foto gemaakt worden voor de kinderen. (Die hun ogen niet konden geloven;  "Wààààt, Wim in een "souvenirtrui" ????"
Ja, jongens, Wim in een "souvenirtrui" en hij is er hartstikke blij mee!
Haha, ook hij is grensverleggend bezig.
Hoe leuk is dat?

9 opmerkingen:

 1. Weer zo´n mooi verslag! Geweldig hè, dat je over de oceaan opeens wèl zo´n trui wilt ;-) Interessant om foto´s van het park te zien, het is prachtig.
  En die boottochten...wat is het toch mooi! En wat wonen die stakkers daar toch vreselijk...hahaha!
  groetjes
  Francisca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn ook Canada camper fans. Het gebied waar jullie zijn, kennen we niet. Maar ooo wat lokt het om weer die kant op te gaan. Bedankt voor je leuke verslag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, als je de kans hebt dan moeten jullie dat zéker nog eens doen hoor. Het is er zó prachtig. Wij gaan zéker nog eens.

   Verwijderen
 3. Ik hang aan je lippen! Wat een heerlijk verslag! En die souveniertje trui?? Geweldig

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk hè! En weet je wat? Hij heeft hem hier ook regelmatig aan! 😂

   Verwijderen
 4. Wat een feest van herkenning weer! Mooi park, vonden wij ook. En ik deel helemaal je erfenis over de hordes Aziaten die zo langzamerhand een plaag worden met hun ' ik ben alleen op de wereld' gedrag. Jammer want het kan ook anders.........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad heel jammer. Ergerlijk soms zelfs. Maar vooruit, het land werd er gelukkig niet minder mooi van. Leuk dat je zoveel herkent!

   Verwijderen
 5. Ik heb dezelfde foto's van Capillano Bridge ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik verheug mij op het lezen van jullie reacties; gezellig!