vrijdag 9 december 2016

Powell River

Powell River is een stadje aan de westkust van Canada.
En aangezien wij ons nog op Vancouver Island bevonden moest er dus weer met de Ferry over gevaren worden.
We volgden de prachtige kustweg richting het zuiden tot aan Comox.
Hier werden we bij de toegang tot de  terminal geholpen door alweer een bijzonder vriendelijke mevrouw die en passant nog even een goede tip gaf over de tickets voor de Ferries die we na Powell River nog moesten nemen om weer in Vancouver te komen. 
Eenmaal aan boord een mooi plekje opgezocht en Wim eerst maar eens voor koffie, thee en wat lekkers gezorgd. En toen afscheid genomen van  Vancouver Island terwijl ik weer de prachtigste plaatjes kon schieten vanaf de Ferry. 
Mooie huizen op prachtige plekjes aan de kust. je kunt het slechter treffen, nietwaar?
We zouden eigenlijk vanaf Powell River  nog door rijden naar Lund maar onderweg passeerden we zo'n mooi plekje dat we daar maar gestopt zijn. Het was prachtig weer en we stonden direct aan het strand. De campground lag aan de rand van het stadje dus we konden even wandelend wat boodschappen doen en daarna was het tijd om bij te komen van alle indrukken van de afgelopen dagen.
Prachtig plekje voor. Toch?
Wim zorgt voor houtjes voor ons vuurtje in de korf. Ik weet niet of ik dat al verteld heb maar op al de RV plekken staan standaard een picknick set en een vuurkorf. Ideaal.

En ik maak een foto van mijn "happy feet" in de Grote oceaan. 
Binnenpretje: in juli "happy feet" in de Atlantische oceaan en in september de zelfde "happy feet" in de Grote oceaan.
We chillen wat.
Ik zet natuurlijk wat steekjes.
En ik "sport" zelfs wat in het naastgelegen parkje.
Wim zorgt voor lekker eten. 
En hij steekt ons vuurtje aan.

En daarna genieten van wéér een prachtige zonsondergang.
De volgende dag staat Vancouver weer op het programma want we willen naar MilanoPark.
Dat betekent twee Ferry tochten, die bekend staan als de mooiste van Canada dus we hebben er zin in want de tochten die we reeds gemaakt hebben waren immers al zo verschrikkelijk mooi.

2 opmerkingen:

  1. Heel herkenbaar Gerda die heerlijke camperplaatsen! Wij houden ook van die rustige plekken waar je bijna één bent met de natuur en niets anders hoort dan wat gekwetter van de vogeltjes en de wind....... mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Powell River zijn we ook geweest, met Nederlandse gids door de bossen gewandeld en in Lund is een geweldig restaurant, zo lekker eten. Bij de bakker in het plaatsje Lund werkt de Nederlandse vrouw van de Nederlandse gids ;-)
    https://inekehulzebos.blogspot.nl/2015/10/terug-vandeel-3.html, hier vind je de foto's van toen wij in Powell River waren.
    Groetjes, Ineke

    BeantwoordenVerwijderen

Ik verheug mij op het lezen van jullie reacties; gezellig!