dinsdag 18 december 2018

Van Fairmount via de hotsprings naar Banff, zaterdag 12 mei 2018.

We rijden verder, op weg naar de Hotsprings. weer een prachtige route en lekker weertje. 


 Ik ben heel nieuwsgierig naar de Hotsprings en heb er zin in.
ze stellen niet teleur. Het is een mooi complex tussen de hoog uitstekende rotswanden.
Niet te druk, brandschoon en heerlijk warm water.
 
Ik raak gezellig aan de praat met Amerikanen en Canadezen en in de Hottub (nog een paar graden warmer en te warm voor Wim) met een ouder echtpaar die op een boot wonen en zo de hele wereld over varen. Gescheiden, kinderen gedag gezegd en nu samen alleen nog maar doen waar ze zelf zin in hebben. Tja ...
Wel een goede tip van ze gekregen; zij waren nu onderweg vanuit ergens in de V.S. op weg naar Alaska om voor een leuke prijs een nieuwe camper op te halen voor een camperverhuurbedrijf in Alaska.
Ze kregen 31 dagen de tijd om de 3000km af te leggen en het schijnt dat het bedrijf ieder jaar soortgelijke aanbiedingen aanbiedt.  Wij houden het in ons achterhoofd.
Na een paar uurtjes genieten was het tijd om door te reizen.   
We willen naar Banff in de Rocky's.  Dit stadje hebben we twee jaar overgeslagen omdat we  verschillende signalen kregen dat de campsites daar al  gesloten waren (achteraf was dat helemaal niet zo)  maar ook vanwege de flinke sneeuwbuien en ik de Icefield parc way graag achter me wilde laten met dat weer. Dit keer was het prachtig weer en wilde ik heel graag daar wat rond kijken.
Heel blij met dat besluit. Vertel ik de volgende keer uitgebreid meer over.

7 opmerkingen:

Ineke zei

Wat heerlijk, vooral dat het niet te druk was. Meestal komen daar veel bezoekers, maar jullie waren natuurlijk heel vroeg in het seizoen.
Benieuwd wat jullie van Banff vonden. Groetjes!

quiltlodge gerda zei

Het was héérlijk. En Banff was gewéldig! Vertel ik de volgende keer over. Ik hoop morgen. Vandaag kreeg ik onder het schrijven een vervelende aanval waardoor de helft van mijn zicht weg viel en dan lukt het gewoon niet meer. Hopelijk morgenochtend nog even verder.

Ineke zei

Oh..heb je dat vaker? Hopelijk zit er een snelle verbetering in.
Liefs 😘

Merian zei

Leuke foto's weer. Hopelijk je zicht weer gauw terug. <3

quiltlodge gerda zei

Ja hoor, meestal heb ik dat na een paar uurtjes wel weer terug.

quiltlodge gerda zei

Ik heb dat zo nu en dan. De ene keer wat vaker achter elkaar dan de andere keer. Heel vervelend, vooral de problemen met het zicht, de spraak en de hoofdpijn en vermoeidheid er na, maar gelukkig valt er prima mee te leven hoor. Sporadische Hemiplegische Migraine genaamd.

quiltlodge gerda zei

Niet zo vaak hoor. Het heet Sporadisch Hemiplegische Migraine.