donderdag 6 december 2018

Van Nelson naar Fairmount, Vrijdag, 11 mei 2018

de volgende morgen besluiten we eerst nog even naar het stadje Nelson te rijden. Van verschillende kanten hoorden we dat Bakerstreet in het centrum zo leuk moest zijn. Een beetje hippie-achtig Ibiza sfeertje werd ons verteld. Nou, dat viel wel een beetje tegen. Misschien is dat hoogzomers zo maar nu in ieder geval niet.
 Je kan het slechter treffen met de ligging van je huis hè. Eigenlijk had ik ook een foto van de andere kant van de weg moeten maken want ze hadden een fenomenaal uitzicht. Zien jullie trouwens dat het huis de vorm van een schip heeft? Zou het ook een (ex)zeeman zijn?
In Nelson in die Bakerstreet liep ik wel nog tegen deze quiltwinkel aan. Mooie grote winkel maar ook hier niet de gezelligheid van onze quiltwinkels.
Ook nu weer veel sneeuw en wilde rivieren en kreekjes langs de weg.
 Niet overal trouwens.
 En ook nu op mooie plekken even gestopt voor koffie voor Wim en thee of iets anders voor mij.


 Mooie plekken te over!

11 Mei, een winters landschap maar temperaturen voor een korte broek en t-shirt

Ook nu weer metershoge en dikke "sneeuwmuren" langs de weg..
Oké, rustig aan dus. Een klein stukje verderop loopt er inderdaad een groot beest met een enorm gewei langs de weg. Helaas geen foto van, ik was te zeer onder de indruk om op tijd een foto te maken.
Inmiddels zijn we ook de tijdgrens weer gepasseerd en wéér te laat voor een foto :( 
We rijden weer dor de bergen en naderen Fairmount, passeren waarschuwingsborden voor "Wildlife", stenen en lawines.  Maar ook vallen ons de grote verschillen in woonomstandigheden weer op.

   We passeren ook de eerste echt prachtig blauwe meren; we komen in de buurt van de Rockeys.


En dan komen we aan op de volgende campsite. Volop plaats; we mogen zelf een plekje uitzoeken.
Heel mooi, uitzicht op de bergen en vlak voor ons een idyllisch meertje waar we later een heerlijke wandeling omheen maken.


 Wim sluit alles weer aan terwijl ik wat in de rondte kijk.
 Er is hier ook een warmwaterbron maar helaas  een stroomstoring waardoor het warme water niet omhoog het bad in gepompt kan worden. Jammer!
Maar gelukkig is er een stukje verderop een heel complex van warmwaterbronnen dus dat wordt een mooi uitje voor morgen. Nu dus eerst de wandeling rond het meer.

Bij terugkomst een mooie verrassing. Vlak bij onze camper lopen een paar prachtige herten. Eerlijk gezegd noem ik alles maar even herten want de precieze benaming van al die "hertachtigen" weet ik niet. Ze zijn niet echt onder de indruk van ons en we kunnen dan ook tot op redelijk dichte afstand van ze komen voordat ze ons toch te bedreigend vinden. Maar ze lopen niet gelijk helemaal weg hoor. Nee, ze lopen steeds een klein stukje verder weg om ons vervolgens weer met onverholen nieuwsgierigheid gade te slaan.
Na dit gezellige onderonsje wandelen wij naar het nabij gelegen dorpje met onwaarschijnlijk mooie villa's en een knus winkelcentrum. We eten daar wat en lopen dan in de avondschemering weer terug naar ons heerlijke plekje.

1 opmerking:

  1. Wat gezellig, weer een blogje over jullie vakantie, het maakt mij blij. Canada is ook zo'n mooi land!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik verheug mij op het lezen van jullie reacties; gezellig!