zaterdag 17 juni 2023

Chez Monica et Guus

Dit zijn jullie nog van mij tegoed hè. Een verslagje over ons weekje in de Bourgogne bij Monica en Guus.

Alle ruimte in hun gezellige woonkamer voor het quilten


Een hoekje van onze slaapkamer
Met het prachtig geborduurde bedlinnen
Een inkijkje in de gezellige huiskamer bij avond
Ooooh en de enige foto die ik heb gemaakt van de quiltjes waar we mee bezig waren> DOM DOM DOM.
Dit is één van de twee quilttopjes die Dorien maakte voor de twee babies van haar nichtjes. Een heel fris en vrolijk quiltje.
Yvonne was haar “Gossip in the garden” aan het doorquilten. Een prachtig exemplaar! Jullie moeten hnet maar gewoon van mij aannemen. Die twee meiden waren echt van ‘s morgens vroeg tot halverwege en soms zelfs tot laat in de avond aan het quilten en patchen. Terwijl Monica ondertussen af en aan rende met  allerlei lekkers. 
Zelf ging ik ‘s middags meestal lekker in de tuin zitten want een hele dag achter de machine, dat trekt mijn arm niet. Gaf helemaal niks, het was prima toeven in de tuin!
Ons huisje, Gîte
Tussendoor reed Guus ons ook nog naar Aucun voor een bezoekje aan de markt aldaar, een leuke quiltwinkel en het gezellige echt Franse centrum.
Even een kijkje in de kerk, dat kan ik dan weer nooit laten.

En tot mijn verrassing liepen we ook nog tegen een Yves Rocher winkel aan (ik had net tegen Do gezegd dat het zo jammer is dat je die bijna niet meer ziet.)
En ja, dan neem ik natuurlijk zo’n heerlijk flesje Chevrefeuille eau de toilet mee hè
Doet me denken aan heerlijke zomers!
Toen we terug kwamen vertrok Monica net naar haar schilderles (ze maakt echt beeldschone aquarelschilderijen) maar wat denk je, gaat ze eerst nog heel snel, ondanks onze protesten, een lunchtafel voor ons dekken.
Ongelooflijk!
En dan heeft ze ook nog voor ons alledrie een theedoek met onze voorletters erop geäppliceerd, een schattig kop en schoteltje met een speldenkussentje er in, een heel klein klosje met een lintje er om gedraaid plus nog een beeldschoon naaimachinekaarsje klaar staan.
Niet te geloven toch?
Kortom,  ik kan wel zeggen dat als je ooit een weekje in een prachtige omgeving verwend wil worden met het meest verrukkelijke eten en drinken, dan moet je daar zijn. Wat hebben we genoten!

Oh ja, en dan geeft ze ook nog drie grote overheerlijke quiche punten mee voor onderweg op de terugreis 

Lieve Monica en Guus, heel hartelijk bedankt voor de geweldige week die jullie ons bezorgd hebben!!! 💝

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha Gerda, wij vinden het leuk dat jullie het zo naar je zin hebben gehad, en wij ook hoor. Jullie mooie quiltwerk stimuleerde mij ook😊👍🏻

Coby Breitner zei

Lijkt me zalig zo'n weekje quilten en verwend worden.
Groetjes Coby

Annelies zei

Wat een leuk verblijf !!