vrijdag 19 mei 2023

En ik moet nóg iets vertellen over Normandië en de quilt voor Maaike is klaar.

 Jeetje , wat ben ik verstrooid zeg, ik vergeet van alles. Want in ons reisje naar Nantes en Normandië zijn we ook gaan kijken in Bayeux. Wat we daar dan moesten bekijken? Nou een geborduurd wandkleed van 70 cm breed en 70(!) meter lang! Het gaat over de invasie van de Normandiërs in Engeland door Willem de veroveraar. Het is geborduurd in onwijs kleine steekjes door Franse monniken. Jammer genoeg (maar geheel begrijpelijk) mag je er geen foto’s van maken maar als je het even googelt kan je het op je scherm bekijken. Ik vond dat ik dit nog even moest vertellen want mocht je in de buurt zijn, dan moet je beslist even gaan kijken. Leuk plaatsje ook trouwens dat Bayeux.

Zo en dan nu over naar het heden.

De quilt voor Maaike en Pieter is klaar en ze zijn er heel blij mee. Gelukkig.  Het was een zware klus doordat hij een dubbele achterkant heeft en de vulling twee aan elkaar genaaide fleecedekens het geval ook niet echt luchtiger maakte.Lekker mijn mooie nieuwe garen gebruikt voor het quilten, helemaal leuk.
En nu ben ik helemaal klaar voor ons weekje quilten in de Bourgogne.
Twee Lander hartjes voorbereid om daar af te maken, benodigdheden voor de logcabin ook al in de tas en voor als het mooi weer is en we in de tuin kunnen zitten heb ik wat borduurwerk meegenomen.

Dat was nog even een karweitje. Ik dacht dat ik een compleet, kant en klaar borduurpakketje had. 
Maar wat bleek?

Het was wel compleet maar de teltekening had heel andere kleuren dan de foto op de voorkant! Gelukkig zat er wel de juiste kleur borduurgaren bij maar dat was dus ongenummerd en ik moest zelf uitzoeken welke kleur op het telpatroon de juiste kleur garen voor mij was. 

Helemaal in groen en geel
Drie bosjes ongenummerd garen.


Maar zo zag hij er op de voorkant uit, verschillende tinten blauw!

En dit moest ik dus om gaan zetten naar het garen dat ik had. Ik heb er zelf maar symbooltjes bij gezet voor de duidelijkheid.
Afijn, het is gelukt en ik kan er heerlijk mee aan de gang.

Zo, (bijna) klaar voor vertrek! 
👋
Heel veel zin in!!! Ik hou jullie op de hoogte en ondertussen:

Tel je zegeningen.

1 opmerking:

Coby Breitner zei

He get wat vervelend van dat borduurwerk zeg.
Hoop op gezellig verslag van jullie weekje.
groetjes Coby