zondag 14 oktober 2012

Amaaaaaaai, wat een heerlijk weekend!

Het was geweldig! En dat zeker ook dankzij de niet aflatende inzet van deze dame. 

Dit is Sophie, die in België een atelier (  www.patchworkatelier.be ) heeft waar zij zelf de mooiste dingen maakt maar ook haar cursisten tot ongekende hoogten stuwt.
Al bij aankomst kwam zij enthousiast naar buiten om ons persoonlijk welkom te heten. 
(Natuurlijk waren Dorien en ik weer te laat; te lang in Brugge blijven hangen en vervolgens die stad niet meer uit kunnen komen door allerlei wegversperringen. 
Wel véél van Brugge gezien dus)
We werden verwelkomd met een heerlijke koffie en theetafel vol met allerlei waanzinnige dikmakers ;)
En wat was het allemaal lekker. 
Daarna snel onze kamer opgezocht > super > heerlijke bedden, t.v., eigen badkamer met douche, wastafel en toilet en als klap op de vuurpijl ook nog een terrasje met tuinstoelen. 
Afijn, koffers neergezet en snel terug naar de gezamenlijke ruimte en al onze Vlaamse medegasten gedag gezegd en hup aan de gang.
Sophie liet er geen gras over groeien, meteen beginnen met de workshop, een etuitje maken. 
Had ik nog nooit gedaan dus dat kwam mooi uit. Leuke stofjes uitgezocht en dit is het resultaat.
Ik ben er trots op. (helemaal op de hand gemaakt en dat is niet bepaald mijn beste vaardigheid)
Toen ik er nog mee bezig was zag ik al een schattig boompje staan. 
Van hexagonnetjes; ook nog nooit gedaan.
Gaf niets, Sophie ging het mij leren. 
Echt niks was die lieverd te veel. Alles mocht je vragen en meteen stond zij klaar om het uit te leggen, voor te doen en de helpende hand toe te steken als het niet wilde lukken.
's Avonds was er natuurlijk de Pot luck en potverdorie, lekkere dingen maken daar hebben onze Vlaamse vriendinnen wel verstand van hoor. De calorieën vlogen ons weer om de oren, maar we hebben ze lekker laten vliegen en vervolgens vrolijk naar binnen gewerkt. Natuurlijk was er weer veel te veel dus bleven sommige van de heerlijkheden nog even in de koelkast of vriezer voor de volgende dag. 
Die volgende dag eerst het etuitje afgemaakt en toen dus aan de hexagonnetjes.
Hij staat er hier op z'n kant op, maar ik krijg hem niet goed. Afijn, jullie willen natuurlijk weten wat het moet worden nou kijk, dit.. (hierboven) Grappig hè. En ook nu liet Sophie weer blijken dat niets haar te veel was want zij had de takjes en boomstammenschijfjes niet meegenomen naar de kampeerboerderij. Dus... werd manlief gebeld en die kwam met gezwinde spoed aangeraced in zijn bolide om ons te voorzien van takjes en stammetjes. Gratis, helemaal voor niets, cadeautje van Sophie.

met lint geborduurd


's Avonds was er de "show and tell" en ook dit was weer genieten met een hoofdletter. Prachtige stukken kwamen er voorbij. Ik laat er een paar zien.


Natuurlijk werd er nog veel meer erg moois geshowd; ik heb een keuze gemaakt uit de quilts die het duidelijkst op mijn foto's stonden en die ik nog niet vaak ben tegengekomen op onze blogs. Wil je nog meer zien? Ga dan even naar de site van Sophie, zij heeft er een album op staan.
Echt, het is de moeite waard om even te gaan kijken en vast en zeker inspiratie op te doen want er zaten werkelijk prachtige (en bij ons nog onbekende) exemplaren tussen.
Mijn favoriet zie je hieronder. Wat een plaatje was dat!
 Tja, en toen was het zo maar opeens weer zondagmiddag (nadat Sophie os eerst nog verrast had met een tombola met leuke prijzen) en zat het er weer op. Ik heb jullie hier maar een heel klein beetje kunnen laten mee genieten. Heel bewust heb ik er geen foto's op gezet van al het lekkers ;) dat leidt maar tot het plunderen van eigen kast of koelkast. Tenminste, zo werkt dat bij mij altijd.
De rest van de week had ik het weer errug druk met knuffelen, 
Teun, Donk en Sjors op maandag, Juultje op dinsdag en woensdag, Anna en Emma ook op woensdag en vervolgens nog op vrijdag en zaterdag. En nu is het dus al weer zondag en was er eindelijk tijd voor dit berichtje. Maar.. komende week is het rustig op oppasgebied en ga ik jullie het moois laten zien waar ik zelf nog mee bezig ben en een topaffo van een huisjesquilt.
 Ja, ja, Anita heeft alle 365 huisjes aan elkaar gezet en leuk dat ie is geworden! 
Maar dat verdient een eigen berichtje evenals de belevenissen met mijn heerlijkheidjes in de afgelopen week.

p.s. de speldenkussentjes zijn met enthousiasme ontvangen.

13 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk verslag van een fantastisch weekend! Vol inspiratie en zin om te prullen teruggekomen zeker. Denk er nog maar lekker een poosje aan terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het genieten spat van je logje af! Sophie lijkt me een enige meid, die foto, zó enthousiast!
  Wat apart, dat hexagonboompje, zó origineel. Heerlijk dat je zo genoten hebt Gerda en de ook dat je de hele week hebt kunnen knuffelen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk weekend heb je achter de rug, maakt toch niets uit dat het wat later is geplaatst, je kunt je enthousiasme nog voelen.
  Liefs en fijne zondag verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk hé zo'n weekend.Geniet nu meer na.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een leuk verslag en wat hebben jullie veel plezier gehad. je etuitje is snoezig! petje af, ik heb ook nog nooit zoiets gemaakt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi hi, wat een heerlijk verslag Gerda, goed toch dat wij onszelf zo kunnen verwennen met dit soort heerlijk (letterlijk en figuurlijk) vermaak als de mannen hun eigen ding doen ;)! Ik snap dat je helemaal voldaan thuisgekomen bent! Geniet maar lekker na, en fijne zondagavond! Lieve groet Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi meis, wat een topweekend, heb nog aan je gedacht, hoor!!
  en na het weekend even kunnen skypen??......;)
  dat Anita al haar huisjes al aan elkaar heeft, wow!! DD en ik zitten nog even balend aan ons bouwproject: tis zolangzamerhand wel genoeg geweest en we willen graag andere dingen doen!!
  kijk al uit naar je blogje over Anita's huisjes!!
  en naar jouw handwerkbelevenissen, lekker weer een weekje de tijd, is ook weer fijn.
  liefs, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Gerda,
  Ik heb weer heerlijk genoten van je verslag en wat heb je weer veel geleerd; ja ze zeggen altijd je bent nooit te ... hihihi. Wat een mooie quilts van de dames, heb je ons leten zien. Tja wat jij de mooiste vondt of te wel die je het meest aantrok is dan ook wel heel mooi...enne... ga je hem ook maken? Ik ben benieuwd. Heerlijk hé zo'n weekendje er helemaal even tussen uit en lekker bij kletsen. De verhalen hoor ik nog wel van.
  Groetjes Corry

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi verslag van een fijn weekeinde, leuke werkjes gemaakt ook.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dankjewel voor dit gezellige verslag van een superweekend! Wat een feest!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou volgens mij hebben jullie een superweekend gehad!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Er is geen woord van gelogen, het was een TOP weekend! En....je speldenkussen is al in gebruik hoor.
  Lieve groet Bernadet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een gezellig weekend, daar kun je nog een tijd op terug kijken met fijne gedachten.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik verheug mij op het lezen van jullie reacties; gezellig!