dinsdag 2 oktober 2012

Herfst

Langzaam maar heel zeker moet ook de tuin er aan geloven; het is herfst. Rood, wit, blauw en geel maken plaats voor lila, paars en bruin.
In tegenstelling tot vorige jaren word ik er dit keer niet blij van.
Meestal heb ik er wel zin in, 
de geuren en de kleur van het licht buiten en dan met de kaarsjes het knusse binnen. 

Maar, zo niet dit jaar.
Het gaat me te heftig en te vlug. 
Ik was nog lang niet klaar met de zomer.
Sinds Wim weer weg is heb ik volgens mij zeggen en schrijven drie, misschien vier keer met Teun gelopen zonder onderweg weer een bui over ons heen te krijgen. 
Of overdrijf ik nu een beetje? (wel met de nadruk op "een beetje" s.v.p.)


 Afijn, hoe het ook zij, ik vind er niets, niemandal aan dit keer.
De eerste oogst is van de pruimenboom gehaald. Heerlijke pruimen, dat dan weer wel. En natuurlijk heb ik ook het een en ander op de grond in het gras laten liggen voor de vogeltjes en de wormen. 
Daar wordt volop van gesmuld
Ook de appels mogen nog even blijven hangen. Ook daar wordt van gesmuld, maar er blijven er genoeg over dus dat geeft niet.
Gelukkig bloeit er her en der ook nog wel wat vrolijks. 
Deze rozen doen nog erg hun best.
Net als deze.
en deze. 
Terwijl ik dit berichtje schrijf ben ik ook bezig met de speldenkussentjes. Dat kan makkelijk want soms duurt het up-loaden van de foto's wel errug lang. En om dan een beetje afwachtend naar het scherm te gaan zitten staren vind ik zonde van tijd. Bovendien levert het mij op deze manier ook minder frustratie op want allemachtig wat kan ik me er aan ergeren als dat zo lang duurt. En helemaal als de foto, als hij er dan eindelijk in komt,  ook nog op z'n kant er in komt te staan. Grrr...

Afijn, genoeg gemopperd voor vandaag.
Ik ga op de knop publiceren klikken en daarna lekker verder met m'n kussentjes.
(O, en snel met Teun lopen want het is vandaag warempel droog en de zon schijnt, dus daar moeten we van profiteren)

8 opmerkingen:

 1. He Gerda,
  Heb je genoten bij het uitlaten van Teun, de zon scheen lekker. Maar ja ik weet wat je voelt, dat de tijd veel te vlug gaat. Zo is het zomer en [bijwijze van] je draait je om en dan is het herfst. Maar de heide geeft wel een mooie gloed en dan niet vergeten de roosje die bloeien toch maar mooi alleen voor je.
  Knuf Corry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk mopper blog je maar toch ook gezellig om te lezen.
  Is je computer traag, dat alles zolang duurt met uploaden, hier gaat het lekker vlot altijd.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van mij mag de herfst komen, ik vond het zo,n hopeloze zomer met al die regen, dat is er nu niet, het is veel beter weer dan het van de zomer was. En over je foto,s uploaden, ik stel mijn camera in op email grootte, en dat scheelt enorm, dan zijn de bestanden zo op de blog, ik had ook eerst hetzelfde als jij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach de zomer was soms ook net de herfst, dus inderdaad het gaat allemaal wel heel erg vlug.
  Alhoewel het vandaag heerlijk weer was!
  Geniet maar lekker van je mooie rozen, misschien kunnen die nog een beetje zomergevoel geven;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, die herfst he... en dan je kappie ook weer weg, niks aan natuurlijk! Snap ik helemaal! Gelukkig zie je ook de mooie dingen, da's fijn..! Hou je taai en doe rustig aan! Liefs!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad is de zomer wel heel snel gegaan, eigenlijk is het ook maar heel kort geweest.
  Hoop voor je dat Wim weer snel thuis komt, zodat jullie samen nog lekker van het najaar kunnen genieten. Volgens mij ben je daar wel een beetje aan toe. Dikke knuffel van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Volgens mij vinden de meesten onder ons dat de zomer te snel voorbij is gegaan en zijn we nog lang niet toe aan herfstweer en de tuin opruimen voor de winter. Grrr wat een klus. Maar lekker knus quilten met een kaarsje aan, ja dat lijkt me wel weer wat na een weekend vol inspiratie.
  Morgenavond maar eens proberen te bellen? Kun je het er lekker even uitgooien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, arme Gerda. Vandaag is het helemaal hommeles! Ik denk dat we allemaal wel wat langer de zomer, nou ja zomer, hadden willen hebben. Het was eigenlijk toch wel een hele slechte zomer, dus we willen de zon en de uitbundige kleuren nog niet kwijt. Zonnetje komt hier trouwens net even door. Het kwam de hele ochtend met bakken uit de lucht. Toch ook maar genieten van de herfst hoor, want voor je het weet is die ook weer voorbij. Veel plezier met je kussentjes. Liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik verheug mij op het lezen van jullie reacties; gezellig!