maandag 5 november 2012

Het heeft geholpen...

Nou, al jullie meelevende reacties en goede wensen hebben geholpen hoor. 
Ik ben er weer.
Nog een beetje moe, maar daar heeft het lot in de gedaante van mijn huisarts ook weer wat op gevonden.
Afgelopen vrijdag moest ik terug naar hem voor de uitslag van de foto van mijn pols, die ook al een tijdje dwars ligt. 
Hij keek een beetje moeilijk en vertelde vervolgens dat er behoorlijke slijtage was geconstateerd op de foto (jeetje, zó oud ben ik toch nog niet?) 
en dat hij de (chronische)ontsteking alleen kon bestrijden middels een ontstekingsremmende injectie. 
Tja, denk je dan, dat moet dan maar hè. 
Ik had al sinds de grote vakantie pijn in die pols 
en sinds een week of wat had dit zich plotseling dusdanig verergerd dat ik mijn twee kleinste heerlijkheidjes bijna niet meer uit de auto, hun bedje of de box kon tillen. 
Bovendien kreeg ik mijn kleding nog met zeer veel moeite aan, 
moest ik mijn rechter bovenhelft na het douchen maar gewoon op laten drogen doordat ik mij met m'n linkerhand niet meer kon afdrogen enz. enz.
Kortom, wat mij betreft kon die naald er in hoor, ik was inmiddels wel zover.
Maar sodejuuuuu, wat deed dat pijn!
En wat denk je, toen stuurde hij mij ook nog eens naar huis met de opdracht de pols de komende twee weken vooral serieus te ontzien. 
Tja, vraag ik natuurlijk wat dat precies inhoudt.
Nou komtie:
-Niet auto rijden (d.w.z. niet achter het stuur, ja halloooo mijn chauffeur zwerft ergens op een oceaan!)
-Niet tillen (en daar gingen mijn oppasuurtjes)
-Niet borduren of op de hand quilten (en daar ging mijn favoriete tijdsbesteding na bovengenoemde oppasuurtjes)
- Geen draaiende of anderszins belastende bewegingen
Zegt ie ook nog: "Ik hoop niet dat ik nu je hele leven overhoop gooi". 
Heel goed wetende dat hij dat nou juist wél deed.
Dus zit ik nu even illegaal te typen en ga daar ook gauw weer mee stoppen en reken maar dat ik me ook verder aan de opdracht hou, want die prik dat wil ik echt niet nog eens meemaken en dát is een heeeeel goede stok achter de deur hoor.

Gelukkig was deze al klaar en stond die al te pronken op de side-table.

En moeten deze twee nog maar even wachten op afwerking.


En ga ik nu ook weer stoppen want hoewel ik het meeste met alleen rechts heb getikt, begint de pols vriendelijk maar zeer beslist te protesteren.


Lieve allemaal, 
blijf alsjeblieft vooral hééél veel op jullie blogs vertellen en showen. 
Ik moet immers vermaakt worden de komende twee weken  ;)

En....tel je zegeningen.

25 opmerkingen:

 1. Oh gadverdamme, kijk uit, want je hebt nog een pols, als die nu maar niet overbelast raakt. Dus voorzichtig en beterschap, groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch hier ook even een reactie om je een spoedig herstel te wensen. Met die blogjes komt het hopelijk goed. Er staan er al twee geagendeerd voor de komende dagen.
  Dikke knuf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, die "aardige" huisarts zag zijn kans schoon. Jij toeteren en mij laten schrikken dan ik bij jou auauauauawwwww doen. :-). Huisartsen vergeten dit soort dingen egge niet.

  Maar nu even serieus. Wat vervelend van de pols. Ik heb gelukkig nog nooit zo'n prik gehad maar wel gehoord dat dat zeker geen pretje is. Jou kennende zal het ontzien heel erg tegenvallen want alles wat je graag doet mag niet meer! Is voor mij even een raadsel hoe je de komende twee weken moet doorkomen. En ik ben nu even niet jaloers op je en ga zometeen gezellig verder met blok 9 van de Camelot. Maar lieve schat ik kom binnenkort gezellig naar jou toe en zal je extra verwennen. Voordat je het weet is het alweer zover.

  Heel veel sterkte toegewenst en vanaf Capelle vele dikke knuffels.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeps, ontzettend vervelend, maar.... hopelijk kanpt je pols na de prik (en de weekjes rust :-() goed op, en dat zal toch zeker de bedoeling zijn, niet? Heel veel sterkte en hou je taai

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat erg , het lijkt me echt een straf om zo een tijdje stil gelegd te worden. Maarja, ook ik heb zo periodes gehad, lekker veel surfen en inspiratie opdoen én lijstjes maken, anders vergeet je weer alles ;))
  Ik wens je heel veel beterschap toe,
  liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is erg!!! Als je actief bent en niks mag doen! Heel veel sterkte, houd het vol, alleen dan kan het beter worden. Maar...het valt niet mee,hé?
  Groetjes, Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is afzien even, maar je zal je er aan moeten houden.
  Heel veel sterkte, ik voel met je mee, wantik zit momenteel in het zelfde schuitje.
  Ik ben erg naar gevallen, nu een gekneusde arm en ribben.
  Dus rustig aan. Ook nog mijn rechter kant
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tjonge Gerda, dat is niet misselijk. Toch je maar aan de adviezen houden, daar kan je alleen maar baat bij hebben. Ik ga je wat leuks toesturen, nou ja, leuks .... Heel veel sterkte meid en een lieve groet van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Och meis, wat ontzettend vervelend. Maar de huisarts heeft wel gelijk. Beter nu even rust en dan weer wat doen. Anders zit je er veel langer mee.
  Heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, wat erg, niet kunnen en mogen handwerken, ik hoop dat het snel geneest en vooral veel rust houden, ook al duurt het erg lang.
  Sterkte en groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat vervelend Gerda, nu maar veel lezen op de ereader, want die is niet zo zwaar. NU pas merk je wat je allemaal met je hand/pols doet en dat zijn heel veel bewegeningen en draaiingen. Maar affijn we gaan van het goede uit over 2 weken ben je weer helemaal up to date..... hopen we. De pols maar in de Mitella en lekker wandelingen maken, als het droog is...hihihi. Teun zal dit niet erg vinden:)
  Gerda veel sterkte en houd je aan de afspraak van de dokter. Vwwl liefs Corry

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een pech. Als je heel streng bent voor jezelf is het gauw weer beter. Deze twee weken zin zo om......( de moed erin houden hè),,,, Heb je nog wat films dan schiet de dag ook lekker op. Heerlijk romantische met een tikje kerst.........
  Heel veel beterschap. Ga maar lekker naar je schatjes want die willen oma wel verwennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat vervelend om nu ECHT rust te moeten houden.Je hebt al een goede tip gehad,zag ik,je arm in een mitella,dan gebruik je die ook niet zo gauw.
  Sterkte en spoedige beterschap.Nu mag je eindelijk eens ongestoord de hele dag buis hangen!!!
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gerda het is zuur om niets te kunnen en helemaal als je het zo graag doet zoals oppassen en handwerken. en aankleden...ook al zo'n gemier. moed houden, het is "maar"twee weken en als de prik zijn werk heeft gedaan kun je extra van de leuke dingen genieten. sterkte en beterschap.
  lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh, ik heb zo'n medelijden met jou! Eerst een nare prik en dan ook nog 14 dagen niets leuks mogen doen, wat een straf! Heel veel sterkte de komende dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat vervelend voor je. Hij heeft dus alles verboden wat het leven leuk maakt. Ik hoop dat het allemaal wel goed helpt. Sterkte en succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik wens je heel veel sterkte toe, want pijn is afschuwelijk
  Even doorbijten het komt wel weer goed,
  Beterschap
  Wat een leuke kerstboom en spelden kussen
  Fijne dag liefs Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh, verschrikkelijk lijkt me dat, ik zou dan niet meer kunnen werken en mij dan de hele dag voor de buis vervelen. Hoop voor je dat het "maar" bij 2 weke blijft.
  Sterkte
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Och jeetje, Gerda, wat sneu, heel veel sterkte hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ojee wat vervelend!Doe je rustig aan?Goed naar de dokter luisteren hoor, al zal dat heel moeilijk zijn..Beterschap!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. ik denk dat dit een van de favorite bezigheden van een dokter zijn, dingen verbieden die je het liefste doet, hoop dat je snel beter word

  BeantwoordenVerwijderen
 22. beterschap joh.....het is zo moeilijk en verleidelijk, maar hou je aan de aanwijzingen van de dokter. Dan kun je straks weer lekker bezig. Naar de bibliotheek voor een goed boek dan maar....over quilten misschien?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. beterschap ,en schattige die hexsjes ,

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Jakkes Gerda, wat een straf voor je! Toch maar wel naar de dokter luisteren, daar heb je later weer plezier van! Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat goed dat je nu weet waar de pijn vandaan komt, dat de injectie pijn deed kan ik me voorstellen heb erook al eens een gehad. Goed dar je het advies ter harte neemt. En natuurlijk beterschap. Leuke hexjes laat je zien.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik verheug mij op het lezen van jullie reacties; gezellig!