dinsdag 13 november 2012

Ik vermaak me wel hoor

De eerste week van het grote "niksdoen" zit er inmiddels op.
En ik moet zeggen, het valt me alles mee.
De eerste week had ik nog veel pijn en dus ook niet zo veel zin om iets te doen. Dit is het enige wat ik gedaan heb; een begin maken met het opruimen/sorteren van alle losse borduurzijde in de nieuwe dozen die ik de week ervoor had gekocht.


Maaike kwam met een tas vol dvd's en mooie boeken en reed mij en passant ook nog even naar het uitrengebied zodat Teun zich even lekker uit kon leven en onderweg werd er weer voor een paar dagen boodschappen gedaan.
Daarna reden we zo snel we konden naar Anna en Emma want oef, wat miste ik die kindjes.

Vrijdagmiddag kwam Dorien met Guus (haar bearded collie), deden we weer boodschappen en verdwenen we met z'n tweeën in de keuken want Koen, Marrit, Maaike én Juultje kwamen eten. Gezellig!
 Als je met het fototoestel aankomt en naar Juultje "Foto!!!" roept, laat ze haar tandjes zien en begint te lachen. Een klein fotomodelletje in de dop?
Lekker bij papa op schoot spelen met een papiertje.
nog even lekker gek doen bij tante Maaike en toen
begon ze in haar oogjes te wrijven; ze was moe.
Dus het hele spul weer in de auto en huiswaarts.
Dorien en ik op de bank en The Voice kijken.
De volgende morgen stond een bijzonder ongeduldige Guus ons onder aan de trap al op te wachten.

Hij en Teun mochten die dag lekker een dagje naar het pension. Voor Guus de eerste keer dus best wel spannend. Gelukkig had hij Teun om zich een beetje achter te verschuilen. Guus is namelijk een dot van een hond, uitermate vrolijk maar niet bepaald een onverschrokken held.
Dus na een snel ontbijt, hondjes weggebracht en wij gingen door naar Den Haag naar het Quilterspalet.
En wat een leuke winkel was dat!
We werden bijzonder hartelijk ontvangen door de dames, kregen meteen een lekkere kop thee/koffie en een gezellig praatje. We hebben uitgebreid rond gekeken en kregen ook uitgebreid antwoord op al onze vragen.
Natuurlijk gingen er de nodige (en minder nodige) stofjes en een waanzinnig leuk boek mee de auto in. Laat ik jullie morgen of overmorgen zien (heb ik nog geen foto van genomen)
Wij gingen naar de boulevard in Kijkduin om lekker te lunchen.
Daarna door naar Naaldwijk naar de Quilthoeve. Helaas was deze winkel maar tot 16.00 uur open en kwamen wij om 15.55 uur binnen. Ik dacht dat zij tot 17.00 uur open waren. We moesten hier dus razendsnel door de winkel racen. Gelukkig had ik de dag ervoor gebeld om te vragen of zij een exemplaar van de nieuwe Quilt Country voor mij apart wilden houden. 
Dorien moest nog een cadeautje uitzoeken voor Yvonne, waar we die avond op verjaardagsvisite gingen.
Gelukkig lukte dat ook heel snel en gingen we dus iet met legen handen de deur uit. Behalve het cadeautje en het blad had ik ik ook nog snel een heeeel leuk stofje uit een fat-quartersbak weten te vissen.
Laat ik jullie ook morgen of overmorgen zien. 
Na een gezellige avond bij Yvonne waren we 's nachts na een helse rit (vreselijk slecht weer) om 0.30 uur weer thuis en rolden we ons bedje weer in.
De volgende ochtend (heel stil zonder de hondjes) kwamen Maaike en Pieter om Teun weer met mij op te halen. Ik reed eerst natuurlijk met Dorien mee naar het pension. Teun en Guus hadden het ook naar hun zin gehad; ze waren pikzwart van het spelen in de modder en het zand. Guus had inderdaad eerst zo'n uurtje of twee achter Teun aan gelopen, maar daarna was hij lekker z'n gangetje gegaan. 
Dorien en Guus reden door naar huis en  Teun en ik stapten bij Maaike en Pieter in de auto.
En toen nog was het feest niet voorbij want...
rond half zes 
stonden deze twee heerlijkheidjes voor de deur.
Anna zong of haar leven er van af hing en Emma stond met een vergenoegd snuitje ernaast.
Duidelijk niet helemaal wetend wat er gaande was, maar  het "leuk hè, oma" straalde er vanaf.
Natuurlijk had oma wat extra lekkers in huis 
en het feest was compleet toen ze ook nog bleven eten.
Kortom, ik heb een heerlijk weekend gehad; al mijn lievelingen weer gezien en ik kan er weer even tegen.
Hopelijk krijg ik volgende week weer groen licht om auto te rijden en de kleintjes op te tillen. 
Dan kan ik weer heerlijk oppassen!

12 opmerkingen:

 1. Hè, wat een heerlijk gezellig verhaaltje weer.
  Groetjes Elle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk dat je al zover bent en je al weer zo veel kunt doen. Leuk verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met zo'n week en zoveel hulp kan ik me voorstellen dat het niksdoen niet tegenviel. Hopelijk mag je volgende week weer alles doen maar rustig aan hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij verveelt je zeker niet, wat een gezellige blogpost, wat ben je lekker met je borduurgaren aan het sorteren, wat een gezellig etentje en logeerpartijtje, dagje uit en als klap op de vuurpijl Sint Maarten zangertjes op de stoep.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh jee, wat een ellende toch... gelukkig dat het nu weer een beetje beter gaat! Dan pas merk je, hoe veel je met je handen/polsen doet (ik weet er alles van!!) Na de laatste peesschedeontsteking in mijn hand, dacht ik wel weer even gezellig mee te kunnen helpen met aardappelen sorteren bij de aardappeloogst van mijn oom en tante op de boerderij.. hup, vinger en hand weer dik en ontstoken! Echt balen als je hier zo gevoelig op bent! Ik wens je heel veel sterkte en hopelijk helpen alle goede wensen zodat je snel weer pijnvrij en mobiel bent!! Lieve groet Stefanie P.S. Wanneer komt je Lief weer thuis?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super weekeinde heb je gehad, ik had al eerder gelezen, maar ergens wilde mijn reactie niet verstuurd worden.
  Avonds later gaan alle blogs zo open.
  Zou dat komen dat het dan rustig is in Blogland.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het was zeker een slecht weer, ik was gelukkig wat eerder thuis maar het leek wel of alle bladeren opeens waren gevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt het fijn gehad, hopelijk krijg je volgende week groen licht.
  groetjes Merian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ook al kan je niet veel handwerken je hebt nu wat meer tijd voor andere dingen, zoals een heel lang berichtje met prachtige foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijk relaas over een toch best hele fijne week! Fijn dat je kinderen en kleinkids niet zo ver weg wonen. Je hebt ondanks alles, en misschien ook wel dank zij alles, heerlijk genoten. Die popjes met hun lampionnetjes, zó schattig.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik verheug mij op het lezen van jullie reacties; gezellig!