zaterdag 17 maart 2018

Twee dagen vol heerlijkheidjes,

Ha, woensdag mochten we weer op onze drie heerlijkheidjes van oudste zoon  passen. 's Morgens eerst alleen op Roosje,

 En opa kon het verwennen weer niet laten ;)

"Kijk eens oma, van opa gekregen." "O, o, we doen toch altijd iets uit die doos uitzoeken als jullie weer naar huis gaan?" Ze lacht me vierkant uit. "Van opa mocht ik nú uitzoeken." En ja, wat begin je dan als oma nog hè. Niks!

We keken samen naar een paar filmpjes van Buurman en buurman. Moet Roos ook al erg om lachen. Maar wij lachten nog veel harder toen we haar vol overtuiging even later "ga je dood!" hoorde roepen toen ze de kussens terug op de bank gooide. Ga je dood???? "Ja, dat roepen buurman en buurman ook als ze klaar zijn." Ze bedoelde "Hayetoo!" (of zoiets), maar dat kregen we niet aan haar verstand gepeuterd. En ze roept het nog steeds, ook als ze in de stad loopt en over een plas springt of zo. :)

Anna en Emma kwamen om 12 uur uit school en Emma zou nog even met mama gaan oefenen op het door een gat heen zwemmen (ging tot twee weken geleden prima maar opeens lukt het niet meer. Potverdorie, beetje extra oefenenen dus maar. Gewoonlijk haalt Wim ze op en komen ze lekker naar ons toe maar nu aten we een boterhammetje bij hun thuis omdat mama vroeg naar huis kwam om met Emma te zwemmen. Eerst werd er nog even gezamenlijk het schoollied voor ons gezongen. Serieuze zaak, zelfs voor Roos die nog helemaal niet op school zit maar met volle overgave mee zingt. Zo schattig.

 Daarna Emma met haar mama naar het zwembad en wij gezellig met Anna en Roos (die hoeft alleen maar een stapel bankbiljetten voor haar neusje) een spelletje monopoly gespeeld.

Donderdag was het de beurt aan de heerlijkheidjes van jongste zoon. Ook toen 's morgens eerst alleen de jongste, onze Mats.

 Zo dat zit prima op die lectuurbak en lekker dicht bij Teun. 's Middags kwamen Juultje en Saartje er ook gezellig bij. Juul dook meteen met haar quiltje en de I pad op de bank. Zij is altijd erg moe na zo'n hele dag school en dit is voor haar dan even pure ontspanning. 

Saartje is nog steeds niet helemaal fit en begon met een filmpje op de tv en een lekker duimpje in haar mond.

 

O gezellig, dacht Mats en klom er lekker naast.

  Ho, verkeerd om. Help oma!

Ja, gelukt! 

Maar Saartje hield het niet zo lang vol en lag al snel ook lekker met haar quiltje op een bank. ❤️


"Hee," dacht Mats, "dat komt mooi uit dan zoek ik even een stil plekje op om haar schooltas eens even aan een onderzoekje te onderwerpen. Wie weet, wat ik vind"!


Afijn, ook aan dit feestje kwam weer een eind dus na het avondeten, hup het hele spul de auto in en weer naar huis en naar hun eigen bedjes. En opa en oma languit op de bank. ;)

Tel je zegeningen.

9 opmerkingen:

 1. Wat schattig allemaal hè. En na zulke dagen ook een beetje 'uitgeteld'?
  Geniet er maar van want als je even niet kijkt . . . zijn ze groot :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We genieten er inderdaad zo veel mogelijk van want we vinden het nu al zo snel gaan. Anna wordt over twee maandjes al 10!!! En ja, na twee van die dagen zijn we wel redelijk uitgeteld. Maar met een heel voldaan gevoel hoor. Groetjes.

   Verwijderen
 2. Ze zijn allemaal heerlijke leuk kinderen, jullie kleindochters en kleinzoon!
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja hè, we genieten er ook zó van. Jij ook een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zijn zeker heerlijkheidjes. Een mooi woord voor een kostbaar bezit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is dat genieten van je verhalen en zoveel herkenning. Ik was 50 jaar en werkte nog parttime en op mijn enige vrije dag ging ik op kleinzoon en hond passen. Wat was dat genieten. Na 5 jaar kwam nr. 2 En toen bij andere zoon nr. 3 en 4. Nu ben ik 68 jaar en we passen nog wekelijks op de twee jongste. 12 en 10 jaar nu. Heerlijk toch die kleinkinderen. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik geniet altijd zo van je verhaaltjes over jullie kleinkinderen. De verhaaltjes zitten vol liefde en plezier.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik verheug mij op het lezen van jullie reacties; gezellig!