woensdag 4 januari 2012

Oppassen

Hoera!!!! Het is bijna weer zover. Volgende week gaat het grote oppasfeest weer beginnen. De 7 maanden zwangerschaps- en ouderschapsverlof zijn voorbij (tot groot verdriet van hun mama) en vanaf volgende week komen ze lekker weer 2 dagen in de week bij ons om onvervalst verwend te worden ;-)
Anna's bedje staat weer fris en vrolijk op haar te wachten met een mooi nieuw giraffekussen er in.

Gister hebben we nieuwe vrolijke rolgordijntjes opgehangen en voor Emma staat onze familiewieg weer klaar. Hij moet alleen nog even op zijn plek gezet worden; hij staat nu nog even op een andere kamer. De wieg, die 62 jaar geleden door mijn moeder's grootvader  helemaal met de hand werd gemaakt voor haar eerste kindje en waar mijn broers, zusje en ik in hebben gelegen, veel van onze kinderen en nu dus weer mijn kleinkinderen. In het wiegje ligt een quiltje met in de rand de namen geborduurd van alle kindjes die er in hebben gelegen. Even een leuk weetje: hij is dus gemaakt door de oud-ouder (oud-vader) van onze kleinkinderen.
Voor wie het leuk vindt geef ik jullie een lijstje: ouders, grootouders, overgrootouders, betovergrootouders, oudouders, oudgrootouders, oudovergrootouders, oudbetovergrootouders. We zijn nu bij 8. Vanaf 9 tot 16 komt er "stam"voor (dus stamouders enz.) en van 17 tot 32 komt er  "edel" voor (dus edelouders enz.) en van 33 tot 64 komt daar nog "voor" bij (dus vooredelouders enz.) Nr. 64 is dus vooredelstamoudbetovergrootouder. Leuk he. Als je dan 25 jaar per generatie rekent, ben je zo'n 1600 jaar terug gegaan oftewel ca. 412 jaar na Chr.


En in de hal hangen drie kleine roze hangertjes klaar.

Veel plezier vandaag!


15 opmerkingen:

 1. Helemaal leuk. Ik snap dat je weer helemaal in je element bent.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk Anita,
  Veel plezier met het oppassen. Dank je wel voor het lijstje van ouders en zo, vond hewt erg leuk om te lezen en te weten.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je weer kan gaan oppassen en wat een schitterende kamer zo
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat schattige kamertje heb ik met eigen ogen mogen bewonderen. Heerlijk zoveel ruimte.
  Kan me voorstellen dat jullie weer uitkijken naar het oppassen. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een feestelijke vooruitzichten heb je, wat een schattige bedjes (vooral het familie ledikantje), zo warm en lief, ik wens je veel gezellige oppasdagen toe met de dametjes.
  Wat een interessant voorouderlijstje, bijzonder leerzaam!
  Groetjes, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach wat heerlijk, die 3 roze hangertjes. Die blijven niet lang ongebruikt, net als het wiegje. Wat waardevol dat het al zo oud is en zoveel herinneringen heeft. En dan ook nog dat quiltje met alle namen, dat vind ik echt heel bijzonder. Dat is een familie-erfstuk!! Heel veel genieten Gerda!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Volgens mij kan je niet wachten totdat het volgende week is. Wat een mooie kamer, zeg.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veel plezier volgende week met oppassen! Dat wordt feest!
  Wat ziet het kamertje er mooi uit.
  Liefs Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk zo'n familiewieg! Die hebben wij ook, 60 jaar geleden gemaakt door mijn vader met een patroon uit de Margriet. Helaas is niet bijgehouden hoeveel baby's daar al in gelegen hebben! Veel plezier met oppassen!
  alle liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Gerda, wat leuk om dit logje van je te lezen, en wat bijzonder ook de header met het quiltje met de initialen erop! Ik zag de J er bij, voor kleine Juliet! Wat heerlijk, dat je kleinkinderen weer komen, ik zie nu al aan alle voorbereidingen, dat je er enorm van geniet! De wieg is wel heeel bijzonder, ook wij hebben er een, maar die is niet zo oud als die van jullie! Groetjes van Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. nou lieve oma,leuk zo heb je toch nog tijd voor handwerken?irena

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hej Gerda, mijn oog viel allereerst op die mooie banner, wat een leuk idee met de hartjes.
  Het kamertjes ziet er ook zo gezellig uit en die 3 roze hangertjes, zo leuk!
  Veel plezier met de meiden.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gerda en natuurlijk ook Wim, wat zullen jullie hier vreselijk van genieten. Het ziet er zo welkom uit. Kan me voorstellen dat jullie dit gemist hebben de afgelopen maanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ben weer heerlijk bijgelezen. Nog gefeliciteerd met het nieuwste spruitje in jullie gezin! En ook nog de beste wensen voor 2012. Wat ben je lekker ijverig geweest met al die quiltjes en kransen! Veel plezier met het oppassen op de kleine dametjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat zullen jullie kleindochters het geweldig vinden een eigen plekje bij oma te hebben. En het lijstje van voorouders heb ik genoteerd, wat leuk is dat

  BeantwoordenVerwijderen

Ik verheug mij op het lezen van jullie reacties; gezellig!