zondag 22 januari 2012

Zelfopgelegde beperking


Zo, de stukjes zijn gesneden voor het quiltje voor Emma (nou ja, bijna dan;  ik moet nog zo'n 3o rode driehoekjes snijden, maar dat doe ik vanavond en dan is het klaar) en ik kan dus gaan naaien. 

Inmiddels ook de werktafel weer opgeruimd (lekker gevoel!) en daar plaats gemaakt voor en verder gegaan met de quilt van Bas en Joukje.
Want zeg nou zelf, die moet nu toch ook eens af. De bedoeling was dat Joukje hem zou krijgen voor haar 30e verjaardag en nu wordt ze bijna 32. Ik vertel het met het schaamrood op de kaken hoor, dat dan weer wel. 
De volgende vier blokken zijn bijna klaar en kunnen dan doorgestikt en aan elkaar genaaid worden.

 En wat die zelfopgelegde beperking dan is? 
Nou, voorlopig mag ik alleen aan deze twee quilts werken. Overigens geen straf hoor want ze zijn beide leuk om mee bezig te zijn. En om het meteen maar weer lekker om zeep te helpen mag ik dan weer wel tussendoor borduren aan het Nijntje borduurwerkje voor Emma. Je moet tenslotte ook weer niet te streng zijn en zeker niet voor jezelf ;-)
Dus voorlopig weinig variatie op deze blog wat betreft quilts. Maar ik laat jullie natuurlijk wel met plezier de vorderingen zien. 
En natuurlijk komen mijn drie kleine heerlijkheidjes ook regelmatig even om een hoekje kijken.
Jullie begrijpen inmiddels dat ik mijn bouwvakkersvirus voorlopig in de koelkast, om niet te zeggen vrieskist, heb weggeborgen. 
Jammer, maar soms moet je kiezen. 
En over kiezen gesproken > onder mijn kroon is het nog steeds feest, maar het goede nieuws is wel dat het feestje in ieder geval dank zij de antibiotica niet meer zo heftig gevierd wordt. Volgens Wim moet ik terug naar de tandarts, maar jongens, wat blijf ik toch nog steeds hopen dat het gewoon een kwestie van tijd is en het nog wel zonder verdere kunstingrepen overgaat.
Duimen jullie voor me?
Groetjes en maak er wat van!

19 opmerkingen:

 1. Heel veel sterkte met je kies....en wat geeft het dat je lang met iets bezig ben? Je hebt toch tussendoor ook niet "stil gezeten"?
  Groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor wat het waard is: ik duim voor je. (Zelf ook een hekel aan de tandarts.. ofwel bang). Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ger,
  Om maar met je kies te beginnen, dat geintje heb ik ook een keer gehad. Tandarts maar beweren dat ik geen pijn kon hebben. Om een lang verhaal kort te maken bleek ik een extra (hoe kom ik aan het geluk) wortelkanaal te hebben die niet behandeld was en waarvan de zenuw dus ook niet dood was. Ik ga dus met Wim mee en hup naar de tandarts met die hap.
  Beide quilts zijn het waard om aan gewerkt te worden. Succes ermee en Jaukje; spoor je schoonmoeder maar een beetje aan! Ruim 2 jaar te laat! Is ze nou .....
  Dag meis. Knuf Berna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zal zeker voor je duimen en zelf niet te lang wachten mocht het alsnog niet overgaan met teruggaan. Leuke projecten heb je onderhanden en wat een leuke beperkingen heb je jezelf opgelegd. Ik probeer het ook en soms dwaal ik af maar dan ga ik toch trouw weer verder met iets wat ik eerst af wil maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik duim ook voor je hoor ! Sterkte !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Gerda, ik heb met bewondering naar de blokken van je quilt zitten kijken, wat zijn ze mooi! Ik val vooral voor die blauwe log cabins (mijn favoriete kleur!), prachtig! Goed van je om hier lekker aan door te gaan, dat geeft vast een heel bevredigend gevoel! Enne, hup met Wim mee naar de tandarts! Luustert naar juf Lupineke, niet te lang mee blijven lopen want daar heb je alleen jezelf mee! We willen tenslotte allemaal, dat je heel snel weer van die rottige kiespijn af bent! Lieve groet van de juf!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. jemig zeg wat ik zo langs zie komen is prachtig ik geloof dat ik langszaam met het quiltvirus besmet raak sinds ik blog maar dat doet tenminste geen pijn aan je kaak sterkte ik duim voor je gr marloeskreatief
  p.s. heb vrijdag al twee 2 de hands boeken over quilten op de kop getikt,zou het al toeslaan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zeg...terug naar de tandarts! Ik had net als Berna ook een vierde kanaal. Laat ze in ieder geval een foto maken.
  En...welke datum spreken we af voor Vijfhuizen?
  Alle liefs, Bernadet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hee Gerda,
  't Is veel te lang geleden dat ik bij je was en wat ik toch allemaal gemist heb!!! Wat een fijne familie uitbreiding hebben jullie gehad. Wel een beetje laat maar ik wil jullie toch nog heel graag feliciteren!!!
  En dan je zielige tandarts verhalen. Misschien toch maar weer terug naar de tandarts? Ik wens je er heel veel sterkte mee!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat zijn goeie beperkingen hoor. Lekker deze eerst afmaken en gewoon een bouwstop invoeren.
  Wat mooie wordt die logcabin!
  Ik denk toch dat Wim gelijk heeft Gerda...... Heb een beetje ervaring....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zeg ook, terug naar de tandarts. Ik heb ook zoiets gehad en voordat je het weet loopt de ontsteking door naar je wang en oren. Doe toch niet zo eigenwijs dametje.

  Wat lees ik, afspreken Vijfhuizen! Wanneer, hoe laat, graag, heb veel afleiding nodig nu mijn nieuwe baan toch niet zo leuk blijkt te zijn..... kom maar op met de datum.

  Dikke knuffel en veel liefs Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel veel sterkte met de kies en die beperking is alleen maar goed. Het geeft je juist ruimte om iets af te maken. Doe ik ook regelmatig alleen gaande weg breidt die beperking zich altijd weer uit, ach ja.
  groetjes Susi

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik hoop dat ze daar onder je kroon snel uitgevierd zijn en je weer volop kunt genieten van de mooie rood wit blauwe stofjes. Een mooie combi en leuke blokken.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het feestje onder je kiez is nog steeds bezig, wat een feestbeesten;) Maar ook ik duim voor je en misschien heeft Wim wel echt gelijk maar ja, wij vrouwen geven niet zo graag toe. Wat een goed voornemen om maar aan 2 quilts te werken, helemaal top. Ik ben alleen heel benieuwd hoelang je dit volhoud..hihihi Het ziet er wel heel mooi uit hoor! Maar Joukje hoeft nu niet zo lang meer te wachten; En het quiltje voor Emma vind ik heerlijk fris met dat rood, blauw en wit.
  Lieve groetjes Kakel Corry

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Getsie, ik hoop dat de beesten snel uitgefeest zijn.
  Je quiltjes in wording zijn schatjes. En een stukje borduren is zeker geen straf.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Soms moet je gewoon 'streng' zijn tegen jezelf. Ik heb ook een aantal projecten weggelegd om eerst andere af te maken. Dat geeft je rust in je hoofd en is veel fijner dan om aan teveel tegelijk bezig te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Gerda,
  wat vervelend van je kies, Ik zou wel terug gaan naar de tandarts en laat nog maar een keer een foto maken, kan geen kwaad.
  En je twee projecten worden wel heel mooi.
  Je huisjes die komen nog wel een keer, in de bouw wordt ook wel eens iets uitgesteld. hahaha.

  gr. Merian

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie blog, en luekr ideen. Groetjes vanuit Tenerife.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik verheug mij op het lezen van jullie reacties; gezellig!