dinsdag 27 februari 2018

Green tea and sweet beans

En weer twee klaar. Ik had bij Goof al een (héél klein) beginnetje gemaakt. En gister heb ik ze af gemaakt.

Eerst deze, een heel fris blok vind ik zelf. Ik krijg er zelfs een (héél klein) beetje het voorjaar van in mijn hoofd. Vooral niet naar buiten kijken want dan ligt dat gevoel meteen weer aan diggelen. :).   Maar dat geeft niet.


En ik heb er nog eentje klaar. Eigenlijk is dat er eentje die ik opnieuw moest maken want toen de eerste klaar was bleek ik geen naadjes meer over te hebben. Oei, dat ging niet werken. Dus opnieuw een achtergrond geknipt en ook de applicatie. Maar net toen ik dat wilde gaan doen bedacht ik me dat ik deze ook gewoon los kon knippen van het mislukte blokje. Zo gezegd, zo gedaan en toen opnieuw geappliceerd op een iets groter lapje. Ik merk dat dat me vaker overkomt, na het appliceren klopt de maat van het blokje niet meer terwijl ik wel de aangegeven maat heb geknipt. Hmm, kennelijk trek ik de stof te veel bij elkaar tijdens het appliceren. Nu knip ik de ondergrond dus voortaan gewoon nog een halve centimeter groter dan aangegeven. Probleem opgelost. ;)

Hij is wel weer leuk geworden. Een heel eenvoudig blokje. ( maar hij moest dus wél overnieuw Gerda ;), hoezo eenvoudig?)  Baf, onze hond op het logeerbed vindt hem ook leuk!


Daar heb ik nog een leuk verhaaltje bij. Onze vorige hond, een Flatcoated retriever, heette Baf. Dat weet Juul en omdat ze het zo zielig voor ons vindt dat hij er niet meer is heeft zij deze hond Baf gedoopt zodat wij toch nog een Baf hebben. Lief hè.

Zo, en nu ga ik snel weer een nieuw blok uitzoeken om voor te bereiden want ....over anderhalve week hebben we ons weekend op de Veluwe met Quiltshop Leur. Hartstikke veel zin in want dat zijn altijd superleuke weekenden waar ook nog eens heel hard gewerkt wordt door iedereen.

Groetjes en tel je zegeningen!

P.s. Juul is weer redelijk opgeknapt maar Saartje is echt nog ziek.

 

2 opmerkingen:

  1. Mooie blokjes heb je weer af! Dat de stof na het appliceren kleiner wordt, heb ik ook wel eens.
    Fijne week

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige blokjes. Beterschap voor de zieken!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik verheug mij op het lezen van jullie reacties; gezellig!