woensdag 31 januari 2018

Bedorven soep

Oh boy oh boy, was me toch die hele grote pan met soep bedorven zondag. Potverdorie, dat was balen. 15Liter soep konden we door het toilet spoelen. En weet je, ik weet nog hoe het kwam ook. Véél te vol met groenten en vlees; dus kon de warmte niet weg. Ik heb dat wel eerder gehad maar meestal in de zomer en vooral met onweer in de lucht.  Gelukkig had ik zaterdagavond al meteen zo'n 7 liter uit de grote pan gehaald en over gedaan in een 10 liter pan waar ik er 2 liter bouillon bij had gedaan omdat ik zelf ook al vond dat er wel erg veel groente in zat. De grote pan steeds even omgeroerd zaterdagavond zodat de warmte er uit kon maar helaas..... dat was dus niet afdoende.  Op internet las ik (te láát) dat je zo'n grote volle pan in koud water, wat je steeds even vervangt door nieuw koud water, moet zetten zodat het sneller afkoelt. Afijn, dat weten we weer voor de volgende keer. 

Gelukkig sloeg het bederf niet over op het feest en is er niemand naar huis gegaan met een rammelende maag. ;) en een féést was het weer. Dat is zo leuk aan die heerlijkheidjes; opa is jarig, we gaan naar zijn feestje, dús máken we een feestje!!! En réken maar dat ze daar goed in zijn hoor 😄 Ik heb een heleboel filmpjes met oorverdovend lawaai ;).  Jammer genoeg niet veel foto's.

 Ah, hier staan naast een stukje Juul ook de ijstaarten op. Ze waren weer heerlijk.

Nou, jullie hebben het niet gemerkt maar dit berichtje was veel langer maar helaas is de rest verdwenen, ik merkte het toen ik hem even na las  na publicatie ggrrrrrrrrr. Nou opnieuw dan maar.

Rond zeven uur kwam er een eind aan het feestje en verdween het hele circus weer naar huis en naar hun bedjes en vielen opa en oma neer op de bank tot zij zelf ook hun bed in rolden.

De volgende ochtend, toen Wim écht jarig was zorgde Joukje voor nóg een verrassing want wie stonden er rond koffietijd onverwacht voor de deur? Joukje met Roosje en Roosjes pake en beppe. En even later kwamen ome Toon en Maaike ook nog aangewaaid. Wat een gezelligheid.

 Maar nog was het feest niet over want gister mochten we Mats ophalen voor een gezellig dagje bij ons. Marrit kreeg kijkers voor hun huis dus moest er eerst nog even opgeruimd en gepoetst worden en dat heeft weinig zin met dit mannetje erbij. Wat zij opruimt haalt hij meteen weer overhoop. Nou, kom maar hier hoor met dat ventje.

Lekker gek doen met het masker en samen met opa Nijntje kijken. Opa heeft zo ongeveer de hele film gezien maar Mats  had tussendoor nog allerlei andere belangrijke dingen te doen dus hup, op de bank, hup eraf, hup op de bank, hup eraf. Opa dacht ook nog wel even op te kunnen staan tussendoor maar dát was toch echt niet de bedoeling!


En vandaag komt Roosje met haar gezellige babbels ons gezelschap houden.

Ik wens jullie ook allemaal een fijne dag! Groetjes.

9 opmerkingen:

 1. O, wat leuk. Wij hadden ook zo´n gezellig familiefeest! Maar wat een sof met de soep.....heb ik ook eens gehad....gelukkig had je een beetje apart gezet en ach, als het zo gezellig is, merkt niemand iets!
  groetjes, Francisca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer van de bedorven soep. Gelukkig werd het toch een gezellig feest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel drukte en gezelligheid gehad zie ik.
  Dat met die soep.... heb ik vroeger al geleerd van mijn moeder:
  Pan in de gootsteen zetten en die zo vol mogelijk laten lopen met koud water, dan zo af en toe roeren en het water e.v.t. vervangen als het te warm geworden is.
  Pas als het helemaal koud is kan het in de koelkast of vriezer.
  Gelukkig heb ik sommige dingen die mijn moeder me zei onthouden haha!
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Acht toch, al dat werk voor niets, maar gelukkig had je al wat apart in een andere pan gedaan. Nog gefeliciteerd met de verjaardag van je man.
  Wat een heerlijk stel kleinkinderen, geweldig!
  Groetjes en fijne dagen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk om je verhaal te lezen. Als je zo'n volle pan soep hbt, moet je naast alle andere tips er een metalen soeplepel in laten staan.Tip die ik van mijn schoonzoon kreeg toen het mij ook eens overkwam. dit soort soepen mag je niet te snel af laten koelen dan slaat het dicht. Een metalen soeplepel geleid de warmte en voorkomt dichtslaan. groeten
  Marie- José

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ai, dat is weer een hele andere tip! Ook maar eens proberen, dank je wel!

   Verwijderen

Ik verheug mij op het lezen van jullie reacties; gezellig!